StoryEditor
 Foto: Davor Pongracic / CROPIX
PRIJEM NA PANTOVČAKU

FOTO, VIDEO: PREDSJEDNICA GRABAR-KITAROVIĆ ODLIKOVALA HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTATIVCE Evo tko je od igrača dobio najveće ovacije

Autor: HinaObjavljeno: 13. studeni 2018. 12:46

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, primila je na Pantovčaku hrvatske nogometne reprezentativce predvođene Zlatkom Dalićem i odlikovala ih za srebrnu medalju osvojenu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvi je odlikovan predsjednik HNS-a Davor Šuker, a iza njega uslijedila su priznanja za izbornika Dalića, kapetana Luku Modrića koji je dobio gromoglasan pljesak, pa onda i ostale igrače koji su sudjelovali u povijesnom uspjehu.

Među odlikovanima bili su i reprezentativci koji su se nakon Mundijala oprostili od reprezentacije Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Danijel Subašić.

 

Dojam je da su Mandžukić, Subašić i Ćorluka uz Modrića i Subašića dobili  najveći pljesak. Kad je Mandžo svečano preuzimao priznanje suigrači su mu dovikivali: 'Javii seee'.

"U ime Republike Hrvatske, želim vam još jednom zahvaliti što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajprije zato što ste Hrvatskoj vratili osmjeh na lice, što ste nas ujedinili da dišemo, plačemo, pjevamo i veselimo se kao jedan. Naša je dužnost i obveza obećati vam kako to jedinstvo, u kojem su nas već jednom ujedinili naši branitelji u obrani Domovine, nikada više nećemo pustiti", kazala je predsjednica Grabar Kitarović i  zahvalila nogometnim reprezentativcima što su svojim uspjehom vratili "optimizam i pobjednički duh te postali uzor i nadahnuće našoj djeci i mladima, ali i svima nama" zaključila je predsjednica RH koja je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovala izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

 

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su reprezentativci Luka Modrić, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Vedran Ćorluka, Tin Jedva, Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Danijel Subašić, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera odlikovani su članovi stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza: Nika Bahtijarević, Zoran Bahtijarević, Zoran Cvrk, Tomica Đukić, Saša Janković, Nikola Jerkan, Nenad Krošnjar, Miroslav Krznarić, Marijan Kustić, Dražen Ladić, Dennis Luka Lukančić, Tihomir Maloča, Miroslav Marković, Nikša Martinac, Luka Milanović, Marjan Mrmić, Ivica Olić, Iva Olivari-Uliša, Tomislav Pacak, Koraljka Petrinović, Mario Petrović, Mladen Pilčić, Helena Puškar, Nderim  Redžaj, Marc Alexander James Rochon, Drago Sopta, Zorislav Srebrić, Goran Vincek i Ognjen Vukojević.

Na kraju je predsjednica Povelju Republike Hrvatske dodijelila  Hrvatskom nogometnom savezu.

U ime svih nagrađenih predsjednici je zahvalio izbornik Zlatko Dalić posebno istaknuvši njezinu potporu tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

"Pokazali smo veliko zajedništvo, ljubav prema domovini, hrabrost, poniznost i vjeru i to nam je donijelo taj veliki rezultat", kazao je Dalić i obećao da će nogometaši i u budućim utakmicama pružiti sve kako bi naši navijači u zemlji i inozemstvu bili ponosni na nas".

 Svečanosti uručivanja odlikovanja nogometašima i članovima stručnog stožera nazočili su štićenici Caritasovog i još nekoliko dječjih vrtića iz Zagreba.

Linker
17. lipanj 2020 03:54