Foto: Goran Mehkek / CROPIX
MERCATO NA POLJUDU

HAJDUK JE PONUDU ODBIO, ALI FRANCUZI NEĆE TAKO LAKO ODUSTATI Mnoge velike prodaje događale su se u posljednjim trenucima prijelaznog roka

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 08. siječanj 2019. 10:34

Nemojte prodavat mlade. Lako je to reći. Međutim, mladi su tražena roba, a novca treba, Hajduk jest financijski stabilan, ali do ožujka, recimo... Pratit ćemo kako će to sve skupa ići.

Hajduk može biti miran utoliko što ima - vrapca u ruci, a to je ponuda za Domagoja Bradarića koja jest odbijena, na prvu i na vruće. Ali, nitko nije rekao da je Lille odustao. Dapače.

Čekaju kraj prijelaznog roka

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, čekat će Lille, možda i do zadnjeg dana prijelaznog roka kad bi se priča mogla aktualizirati. Ne proda li Hajduk ostalih svojih eksponata u dovoljnoj vrijednosti, Lille bi se mogao vratiti na otvorena vrata.

Podsjetimo se, mnoge velike stvari prodaje događale su se zadnjeg časa u prijelaznom roku. Josip Radošević u Napoli, Mario Pašalić u Chelsea. Ili u ljetnom roku Niko Kranjčar u Portsmouth.

Ako je bilo nedoumica o ponudi, je li stvarna ili samo magla, treba odagnati sve dvojbe. Stvarna je. A nije bila na stolu Nadzornog odbora, jer ponuda već bila - odbijena. Tu ingerenciju ima uprava, a da ne pita Nadzorni odbor.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

U Lilleu dobre konekcije ima menadžer Domagoj Lisica, pretpostavljamo kako je on ta spona koja je posredovala oko ponude za Domagoja Bradarića. Dva Domagoja.

Sigurno je kako je Lille već nekoliko utakmica svojim skautima ciljano obratio pažnju na Bradarića, pa i na derbiju u Maksimiru, gdje su “bijeli” Bradariću dali i kapetansku vrpcu, zasluženo, ali i tako se cijena diže. Mlad, a već kapetan. Pa neka ga gledaju!

Da je ponuda stvarna, svjedoči kako su “bijeli” na klupskom facebooku objavili kako su ponudu - odbili. Što je potvrdio i sam Saša Bjelanović.

Ponovimo, kad ponudu odbijaju u tim gabaritima, onda ne moraju izvijestiti Nadzorni odbor. U trenutku kad i ako dođe do čina prodaje, e onda će Nadzorni odbor o tome razmisliti, te odlučiti.

Tri milijuna eura s bonusom

Zar nije logično: pa nisu ludi prvog dana prijelaznog roka prodati dragulj? Ima i zadnji dan...

Ponuda je bila 2,5 milijuna eura plus bonus od cca 500.000 eura na način da bonus nipošto nije nedostižan, nego se radi o više-manje banalnom broju nastupa za prvu momčad, teško nam je baš reći koliko točno.

Jasno je i to: ako se može hitnuti do 2,5 ili tri milijuna eura, zašto ne bi Lille zadnji tren povisio ponudu?

Pa ćemo onda dumati, je li potreba 31. siječnja prodati Bradarića ili pak krenuti u potragu za kreditom?!

Legitimno je da svatko od nas misli različito, a želimo reći samo ovo: Lille će čekati (oba) Domagoja, sve tamo do pred kraj prijelaznog roka.

Linker
25. travanj 2024 06:03