screenshot Marca
ODLUČAN U NAMJERI

HRVAT JOŠ JEDNOM OSVANUO NA NASLOVNICI NAJČITANIJEG SPORTSKOG LISTA U ŠPANJOLSKOJ Vatreni as obavio razgovor s novim trenerom, ali poruka je ista

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2018. 14:38

Hrvatski nogometni reprezentativac ponovno je osvanuo na naslovnici najčitanijeg španjolskog sportskog lista Marce, nakon što je isti donio vijest kako je Mateo Kovačić u petak obavio razgovor s novim trenerom Julenom Lopeteguijem.

Do sastanka je navodno došlo u Valdebebasu, trening centru 'kraljevskog kluba', gdje je Mateo još jednom dao do znanja kakve su mu namjere. Kako prenosi Marca susret je bio srdačan iako dvojac nije puno vremena proveo zajedno, a Vatreni je odmah prešao na stvar i još jednom poručio kako ovog ljeta namjerava promijeniti sredinu.

Nije to bilo preveliko iznenađenje za Lopeteguija obzirom kako je Mateo još u svibnju u razgovoru za isti list iznio svoja razmišljanja.

- Najviše od svega volim nogomet i volim biti na terenu, ali teško je dobiti priliku u Realu. Jasna mi je situacija i zato smatram da je najbolje da promijenim klub u kojem ću dobiti veću minutažu, gdje ću biti starter. Mislim da to zaslužujem - govorio je tada Kovačić.

screenshot Marca

Iako u Madridu tvrde kako bi ga htjeli zadržati sve je izglednija opcija kako bi uskoro moglo doći do transfera.

- U Realu svi igrači osjećaju da su važni, ali problem je što je mladim igračima teško doći do kontinuiteta, a bez toga teško da ću pokazati svoj pravi potencijal. Kad ne igram, nisam sretan.

Iako se u posljednje tri sezone uvijek najozbiljnije zalagao na treninzima i gotovo uvijek opravdavao povjerenje trenera kad god bi ušao u igru, vrata prve momčadi Reala za Matea su bila zatvorena.

Casemiro, Toni Kroos i Luka Modrić bili su zacementirani u sredini terena dok je Kovačić uglavnom dobivao priliku s klupe ili u ponekoj utakmici Kupa. Manchester City, Bayern, Juventus, Manchester United i Liverpool samo su neki od klubova koji bi voljeli vidjeti Vatrenog u svojim redovima i spremni su mu ponuditi puno veću minutažu.

To što je Mateo stigao na sastanak samo pet dana nakon završetka Svjetskog prvenstva dovoljno govori o tome koliko je hrvatski reprezentativac odlučan u namjeri da napusti klub, prenosi Marca. Izgleda kako će ga u klubu u konačnici ipak morati pustiti, ali to neće učiniti za manje od 50 milijuna eura.

Linker
17. travanj 2024 10:49