REUTERS/Daniele Mascolo
KOVAČ VAPI ZA POJAČANJIMA

I NIJEMCI POTVRDILI PRIČU Bayern krenuo po Perišića!; NOVA VELIKA IMENA NA METI BAVARACA Odbačene zvijezde Barce i Reala stižu na posudbu!?

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 01:16

Proteklog vikenda Bayern je doživio dva teška udarca. Prvo su u subotu poraženi u utakmici Superkupa od Borussije D., a potom se u nedjelju ozlijedio Leroy Sane, ofenzivac Manchester Cityja koji je trebao pojačati Bavarce. Najcrnji scenarij u četvrtak je dobio potvrdu, njemački reprezentativac ozlijedio je križne ligamente koljena i morat će na operaciju nakon koje slijedi višemjesečna rehabilitacija. U petak je to priznao i Pep Guardiola.

- Sane neće zaigrati prije veljače ili ožujka, objasnio je trener Građana koji je u inat Bayernu i postavio Sanea u početnu postavu protiv Liverpoola.
Guardiola je htio pokazati tko je gazda u ovoj priči, na kraju su svi izgubili. Bayern očekivano pojačanje, a City 100-ak milijuna eura. Od utorka se Bavarci pripremaju u svojoj staroj bazi, na jezeru Tegernsee. Uoči početka svake sezone tamo odrađuju posljednje treninge, a kako Niko Kovač uvijek traži puni angažman, igračima nije dosadno. Utakmica s Borussijom pokazala je da momčad još nije potpuno spremna, priznao je to i Niklas Süle: - Nekolicina nas još nismo na 100 posto, rekao je njemački reprezentativac.

Stoga je Kovač pojačao rad, tijekom trčanja igrači nose posebne prsluke su utezima, sve to izgleda pomalo kao trening specijalaca. No, pravo je pitanje hoće li Bayern do kraja prijelaznog roka dovesti pojačanja. Nakon što se izjalovio dolazak Sanea, počela su se spominjati mnoga imena.

Jedan izvor iz Španjolske govori da bi nakon zatvaranja engleskog tržišta baš Bayern mogao najviše profitirati. Naime, spominje se mogućnost da u München stignu dva velika imena Gareth Bale te Philippe Coutinho. Oba igrača nemaju blistavu situaciju u svojim klubovima, Velšaninu je Zidane praktički zatvorio vrata Kraljevskog kluba, dok je konkurencija u Barceloni velika i Brazilac bi mogao dobivati samo mrvice.

Bayern po toj priči ne bi kupio ni jednog od njih, nego bi ih posudio na godinu dana. U neku ruku bio bi to odličan posao za sve strane, Real i Barcelona riješili bi se balasta u svlačionici, igrača koji u svakom trenutku mogu poremetiti ozračje, a Bayern bi se pojačao baš na deficitarnim pozicijama. Vidjet ćemo kako će se ta priča rasplesti, baš kao i ona koja je od preksinoć postala vrlo aktualna.

Naime, talijanski mediji plasirali su priču kako je Niko Kovač predložio čelnicima da pokušaju dovesti Ivana Perišića. Hrvatskom reprezentativcu dolaskom Antonia Conte u Inter ne cjetaju ruže, talijanski trener promijenio je sustav igre u 3-5-2, a žrtva je ispao baš Perišić. Bilo je nekih naznaka da bi mogao završiti na Otoku, ali zatvaranjem transfernog prozora aktualna je postala priča s Bayernom. No, prva reakcija iz Münchena nije bila očekivana.

- Ne zanima nas Perišić, ne da nije dobar igrač, nego se ne uklapa u našu viziju. Prestar je, a i nije jak u igri jedan na jedan, premda je vrlo opasan u završnici, reakcija je koja se pojavila u njemačkim medijima.

No, čini se da bi se na kraju priča mogla rasplesti baš u ovom smjeru. Naime, Bild je u petak popodne objavio kako Bayern kreće u akciju dovođenja hrvatskog reprezentativca, čim je stigla potvrda da Sane neće igrati ove godine. Bavarci bi prvo posudili Perišića, a onda ga sljedećeg ljeta otkupili za 30 milijuna eura. Čak je i Gazzetta potvrdila priču, a navodno je Inter prihvatio ovu opciju. No, prema posljednjim informacijama, Perišić nije za posudbu, već traži transfer odmah. Pregovori se nastavljaju.

Mario Mandžukić nije završio u Manchester Unitedu, što, čini se, želi iskoristiti Bayern i pokušati ga dovesti iz Juventusa, pojavile su se informacije u petak navečer. I kod njega je opcija posudba, a za otkup na kraju sezone Bayern bi morao izdvojiti 15 milijuna eura. Niko Kovač se zalaže za dovođenje Mandžukića, a odlučit će uprava...

Linker
20. travanj 2024 01:05