REUTERS/Toru Hanai
POGLED STRATEGA

IZBORNICI NAJAVILI SPEKTAKL, A JEDNO IME PROVLAČI SE KROZ IZJAVE S OBJE STRANE 'Postoji više načina da se ograniči njegov utjecaj na razvoj događaja'

Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2018. 16:11

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izjavio je uoči utakmice osmine finala na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine (Kazan, 16 sati) kako zna način kako zaustaviti najboljeg argentinskog igrača Lionela Messija.

"Messi je Messi, pa on je postigao 65 golova u 127 utakmica za reprezentaciju. Nadamo se kako ćemo ga limitirati iako znamo da je njemu potrebno vrlo malo prostora kako bi napravio razliku. No, kada igrate protiv Argentine i Messi je na terenu, tada postoji nekoliko načina da se ograniči njegov utjecaj na razvoj događaja", rekao je Deschamps.

U tri utakmice u skupini Messi je postigao samo jedan pogodak i to onaj vodeći u ključnoj 2-1 pobjedi protiv Nigerije u posljednjem kolu kojom je Argentina ostala u natjecanju.

Soccer Football - World Cup - Group D - Nigeria vs Argentina - Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg, Russia - June 26, 2018   Nigeria's Brian Idowu in action with Argentina's Lionel Messi    REUTERS/Jorge Silva
REUTERS

No, osim što mora paziti na Messija, Francusku muči i neučinkovitost u napadu, u prve tri utakmice postigla je tek tri gola, a njezin prvi napadač Antoine Griezmann u strijelce se upisao samo udarcem s bijele točke protiv Australije.

"Naravno da se od Antoinea očekuje mnogo jer je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Očekivanja su i porasla nakon što je prije dvije godine odigrao odlično na EURU. Ali, kao što smo i ranije najavljivali, sada kreće novi turnir i moramo se osloniti na našu kolektivnu snagu. Imamo mnogo mladih i talentiranih igrača koji mogu stvoriti razliku u bilo kojem trenutku utakmice", izjavio je francuski vratar i kapetan Hugo Lloris.

Sampaoli: Argentina će težiti posjedu lopte

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli smatra kako njegova momčad u subotnjoj utakmici osmine finala na Svjetskom prvenstvu protiv Francuske (Kazan, 16 sati) mora težiti posjedu lopte ukoliko želi ostvariti uspjeh.

Soccer Football - FIFA World Cup - Argentina Training - Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain - June 2, 2018   Argentina coach Jorge Sampaoli during training   REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

"Sanjam da Argentina igra sa strašću, ali i da dominira posjedom. Ako ne možemo kontrolirati loptu, tada utakmica postaje fizički zahtjevnija, a to nam nikako ne bi odgovaralo. Jaka snaga Francuske je sposobnost brzog osvajanja lopte te brzina njihovih napadača", izjavio je Sampaoli.

Argentinski izbornik svjestan je kako će se Francuska usredotočiti na zaustavljanje najboljeg igrača njegove momčadi Lionela Messija.

"Siguran sam kako Francuska ima plan kako zaustaviti Messija, on je najbolji igrač na svijetu, ali mi imamo još igrača koji bi Francuzima mogli stvoriti probleme".

Na pitanje hoće li u slučaju poraza od Francuske odstupiti s mjesta argentinskog izbornika Sampaoli je odgovorio:

"Imam ugovor i vrlo sam zadovoljan svojim poslom i borit ću se da ostanem na njemu što je duže moguće".

Linker
24. travanj 2024 21:51