Clive Mason/Getty Images
NIJE ISPUNIO OČEKIVANJA

IZGUBILI STRPLJENJE I S IZBORNIČKE FUNKCIJE SMIJENILI LEGENDARNOG TRENERA Slavni Nizozemac je ovoga puta bio daleko od uspjeha

Piše: HinaObjavljeno: 20. rujan 2019. 13:34

Nizozemski nogometni stručnjak Guus Hiddink smijenjen je s mjesta izbornika kineske U-21 reprezentacije koju je trebao odvesti na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Kineski nogometni savez je u četvrtak objavio kako je bivši izbornik ženske nogometne reprezentacije Hao Wei imenovan izbornikom U-21 muške reprezentacije sa stožerom od četiri osobe, a među njima nema Hiddinka.

Nizozemski trener (72) preuzeo je ovu dužnost u rujnu 2018., priključivši se tako Talijanu Marcelu Lippiju koji vodi seniorsku reprezentaciju.

"Unatoč njegovoj sjajnoj trenerskoj karijeri, nizozemski veteran je daleko od postizanja uspjeha s mladom kineskom reprezentacijom sa samo četiri pobjede u 12 službenih utakmica", prenosi kineska agencija Xinhua.

Mlada kineska reprezentacija je čak pod njegovim vodstvom izgubila 0-2 od Vijetnama u prijateljskoj utakmici.

Hiddink je u karijeri trenirao brojne klubove (PSV Eindhoven, Fenerbahçe, Real Madrid, Betis Séville, Valencia, Anji Makhatchkala) te reprezentacije (Nizozemska, Južna Koreja, Australija, Rusija, Turska). Uspio je čak s južnokorejskom reprezentacijom doći do polufinala SP-a 2002.

Zadnji klub koji je vodIo bio je Chelsea u sezoni 2015.-2016.

Linker
19. travanj 2024 01:49