PREMIERSHIP

Juventus je iscijedio energiju iz Chelseaja, Stoke je specijalist za skalpove velikih klubova

U posljednjih šest utakmica između ova dva kluba, samo je jedna završila s više od dva postignuta pogotka.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 22. rujan 2012. 12:12

Chelsea još uvijek nema poraz u prvenstvu. Zadnju utakmicu su odigrali neriješeno protiv QPR-a u gostima uz dosta prilika s obje strane, no utakmica je ipak završila s podjelom bodova. Imao je Chelsea i utakmicu Lige prvaka, gdje su ugostili fanatični Juventus. Momci sa Stamford Bridgea poveli su u prvom poluvremenu s 2:0 i valjda su svi pomislili kako će to biti još jedna laka pobjeda, no talijanski prvak pokazao je da i dalje pripada samom europskom vrhu. Juventus se nije predao i do kraja je uspio izboriti neriješen rezultat, što je zapravo drugi u nizu neriješeni za momčad iz Londona i treća utakmica bez pobjede Di Mattea.

- Vidjeli ste preko tjedna da smo opet imali malih problema, nazvao bi ih "dječji problemi" jer smo još dosta mlada momčad koja se polako slaže, ali sve će doći na svoje mjesto. Zanimljiva su mi Stokeova pojačanja, vidi se da su počeli dovoditi igrače koji preferiraju direktan nogomet uz dosta trke i agresivnosti na sredini terena. Bit će to teška utakmica, jer Stoke nije momčad koju ćete tek tako svladati - rekao je Di Matteo uoči utakmice.

Marko Marin se vratio treninzima i počeo je normalno raditi no još je prerano za mladog Nijemca da uđe u ritam utakmica. Oscar koji je bio fantastičan preko tjedna u Ligi prvaka, zabivši oba pogotka, dobio je udarac i upitan je za danas no vjerojatno će nastupiti pošto nije bila ozbiljnija ozljeda, dok je Daniel Sturridge i dalje upitan.

Pottersi će probati iskoristiti umor Chelsea nakon iscrpljujuće utakmice Lige prvaka protiv Juventusa. Iako Stoke nije dobio na Stamford Bridgeu to ne znaći da igrači Tonyja Pulisa idu s bijelom zastavicom u London, upravo suprotno. Spremali su se duže i svježiji su od današnjeg protivnika, posljednja utakmica protiv prvaka iz Manchestera dala im je veliku dozu samopouzdanja da sličan rezultat mogu ponoviti i danas, a to je neriješeno. Ako i danas odigraju neriješeno to će im biti četvrti za redom neriješeni rezultat u ovoj sezoni u ligi.

- Kad pogledate malo bolje, mi dvije utakmice za redom igramo protiv istinskih velikana. Prvo smo igrali protiv prvaka Engleske, a sad igramo protiv prvaka Europe, pa to je fantastično za Stoke. Mi smo jedna od četiri neporažene momčadi u ligi, igrali smo protiv dva kluba iz "velike četvorke" i sad igramo protiv trećeg, znamo što nam je činiti - izjavio je samouvjereni Pulis, čiji igrači ne trebaju motivaciju uoči susreta s prvakom Europe.

Van stroja za ovu utakmicu su desni bočni Andy Wilkinson zbog laktarenja Balotellija, za to je standardni Wilkinson dobio tri utakmice kazne te Jamie Ness koji se vratio treninzima, ali je prerano za njegov nastup. U posljednjih šest utakmica između ova dva kluba, samo je jedna završila s više od dva postignuta pogotka.

Linker
23. travanj 2024 17:52