REUTERS
HRVAT NA PIRENEJIMA

KONAČNO KRENUO OD PRVE MINUTE I TO PROTIV VELIKE VELIKANA! JESU LI STIGLI BOLJI DANI ZA VATRENOG? Pokazao da je spreman prihvatiti veliki izazov

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. veljača 2019. 12:15

Konačno je Marko Rog počeo igrati u Sevilli. Nakon prvih osam minuta, koje je dobio u završnici utakmice s Lazijom u uzvratu osmine finala Europske lige, u subotu je premijerno bio starter, i to u prvenstvenom derbiju protiv Barcelone. Trener Pablo Machin zamijenio ga je u 62. minutu kod rezultata 2:1 za domaćina. Preokret je uslijedio potom, pa je Barcelona na kraju slavila sa 4:2…

Rog je protiv Katalonaca igrao pokretljivo, uzeo nekoliko lopti, nudio se. Ništa presudno nije učinio, ali za prvi ozbiljan nastup ostavio je pozitivan dojam. Gledatelji su ga ispratili pljeskom. Marca, koja igrače ocjenjuje u zvjezdicama, dajući jednu za dobar nastup, dvije za vrlo dobar, a tri za odličan, njemu je dodijelila jednu, a Ivanu Rakitiću na drugoj strani dvije. Tri je dobio jedino Lionel Messi.

Može pomoći

U medijima koji daju brojčane ocjene uglavnom je Hrvat dobio 6 ili 6,5. Uz popratni komentar kako je napravio nekoliko tehničkih pogrešaka, ali trudio se, žrtvovao koliko je god mogao.

Ipak, najvažnije je za Marka Roga je što je napokon dobio šansu. U pet utakmica, otkako je u redove španjolskog prvoligaša krajem siječanjskog prijelaznog došao na posudbu iz Napolija, nije igrao ni minutu, znao je čak ostati izvan kadra koji je kandidirao za nastup.

SEVILLE, SPAIN - FEBRUARY 23: Lionel Messi of FC Barcelona duels for the ball with Marko Rog of Sevilla FC during the La Liga match between Sevilla FC and FC Barcelona at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on February 23, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Aitor Alcalde/Getty Images

Gdje će živjeti od ljeta trenutačno je potpuno otvoreno, no svaki dobar nastup može mu pomoći, bez obzira hoće li ga htjeti kupiti Sevilla ili netko drugi. Dojam je da treneru Machinu ipak nije u prvom planu, međutim, loši rezultati u posljednjem razdoblju (tri poraza i remi u četiri zadnja ligaška kola, ispadanje iz Kupa) natjerali su ga da mijenja. Zato bi i Rog opet mogao dobiti prigodu...

Kada čekate šansu često u igrača to uvuče nesigurnost. Rog s Barcelonom nije djelovao impresionirano. U situaciji je da svaku priliku koju dobije mora pokušati iskoristiti. Iako bi mu bilo mnogo lakše uhvatiti punu formu i pokazati sve od sebe kad bi bio u momčadi gdje bi ga trener smatrao standardnim starterom i dao mu punu vjeru.

SEVILLE, SPAIN - FEBRUARY 23: Arturo Vidal of FC Barcelona duels for the ball with Marko Rog of Sevilla FC during the La Liga match between Sevilla FC and FC Barcelona at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on February 23, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Aitor Alcalde/Getty Images

Pokazao gard

Međutim, zasad je bitno što je pokazao gard igrača koji je spreman prihvatiti izazov. Iako sigurno nije, jer nije ni mogao biti, u optimalnoj formi. Machin je umjesto njega uveo Messu da pokuša “stati na loptu”, ali od toga nije bilo ništa. Barca je gospodarila...

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 23:20