ZELJKO BAKSAJ/KK CIBONA/CROPIX Cropix
IMAJU MOTIV

Ako Cibona danas ne svlada Krku, upisat će novi neslavni rekord! Ovo se nikad nije dogodilo

Pod Toranj stižu Vladimir Anzulović, Rok Stipčević i Jure Škifić, traži se 2-0...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. siječanj 2021. 11:42

Iza njih su dvije solidne utakmice, tijesan poraz od Mege, uz promašeni šut za pobjedu Roka Prkačina, pa onda i slavlje nad Borcem preko tjedna. I dalje to sve skupa nije ono s čime bi Cibonin navijač mogao biti spokojan, zadovoljan i optimističan, ali pod Tornjem se nadaju da bi tako moglo biti već u nedjelju navečer (19.00), ukoliko bi Cibona i drugi puta ove sezone sredila Krku.

Naime, kad bi to dogodilo Cibona bi se poravnala s momčadi iz Novog Mesta na ljestvici, imali bi kao i Krka, pet upisanih pobjeda, ali bi Vukovi s Krkom imali značajnih 2-0 ove sezone, što bi, pak, u bilo kojem krugu značilo i prednost za zagrebački sastav.

U odnosu na utakmicu protiv Borca, u momčad se napokon vraća Scottie Reynolds, koji je zaliječio ozljedu gležnja, a i za sada su odgurnute u stranu priče o mogućem odlasku američkog playmakera. Igrat će i Darko Planinić, jer ovo je utakmica drugog kruga ABA lige.

- Čeka nas težak i zahtjevan protivnik. Mi smo slavili u Novom Mestu, ali to sada ne mora značiti ništa. Ovo je nova utakmica i nova priča. Momčad je to koja puno širi, uzima dosta šuteva za tri poena i moramo odgovoriti na taj njihov stil košarke. U dobrom smo ritmu, odigrali smo dobro protiv Mege, dobili Borca i nadam se da ćemo biti na tom tragu i protiv Krke. Sve polazi iz obrane, moramo biti agresivni i čvrsti, ostvariti i dominaciju u skoku, pa iz toga doći i do laganih poena u tranziciji - najavio je Ivan Velić, Cibonin trener.

Pozvao je on i navijače da kupe virtualnu ulaznicu za ovaj meč, jer sav će prihod otići za nastradale u potresu. Na isto je pozvao i mladi playmaker Lovro Gnjidić, koji je i dodao:

- Krka je neugodna momčad, slična Borcu, momčad koja dosta toga preuzima u obrani. Vratio nam se Scottie, pa i i iz toga razloga očekujem najbolji mogu ishod u nedjelju.

Cibona je u prvom dijelu sezone sredila Krku sa 80:63, ali sada će momčad koju s klupe predvodi Vladimir Anzulović, a za koju igraju Rok Stipčević i Jure Škifić doći u Zagreb željna revanša. Krki je ovo četvrta utakmica u posljednjih tjedan dana. Nakon što su upisali neugodan domaći poraz od Zadra (63:81), u sklopu slovenskog prvenstva ovoga su tjedna upisali Krkni košarkaši pobjede nad Tajfunom (82:69), kao i nad Zlatorogom (90:72).

- Čeka nas četvrta utakmica u tjedan dana, a gostovanje u Zagrebu je uvijek teško za Krku. Međutim, uvjeren sam da smo kroz dvije utakmice slovenskog prvenstva ovoga tjedna podigli energetsku razinu. Dobro treniramo i u Zagreb sigurno ne dolazimo s bijelom zastavom - poručuje Vladimir Anzulović, Cibonino dijete na klupi Krke.

Adin Vrabac, Krkino krilo, dodao je:

- Cibona je ušla u dobar ritam i to se osjeti na njihovoj igri. Sve će oni napraviti da upišu pobjedu na svom parketu. Nakon poraza od Zadra mi jednostavno moramo odigrati bolje i siguran sam da ćemo u Zagrebu pokazati pravu reakciju. S dvije utakmice u domaćem prvenstvu smo se podigli i mislim da smo uhvatili razinu igre koju smo imali u prosincu. I nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju u Zagrebu.

Imaju samo četiri pobjede

Ako Cibona danas ne svlada Krku, upisat će novi neslavni rekord u regionalnoj ligi. Doduše, već sada ona piše negativne rekorde, jer se nikada u povijesti nije dogodilo da Vukovi dočekaju kraj siječnja sa samo četiri pobjede na kontu ABA lige. Štoviše, ako zanemarimo onu pobjedu nad raspadnutom Primorskom, koja je usput, jedna od te četiri pobjede, a stigla je ona nakon trijumfa nad Krkom, Vukovi su posljednji puta upisali vezane pobjede u ABA ligi još tamo na kraju studenog 2019. godine, kad su nanizali tri uspjeha za redom, sredili su tada Krku, Megu, pa Primorsku.
Sada su opet u prilici povezati dva uzastopna trijumfa, jer je u srijedu pao Borac, sada se čekaju borovi nad Krkom, a to je i jedini protivnik ove sezone nad kojim je Cibona slavila u gostima do sada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:29