StoryEditor
Zadar,260620
U press dvorani SC Visnjik odrzana je press konferencija na kojoj je predstavljen novi trener KK Zadra Veljko Mrsic i njegov pomocnik Ivan Perincic.
Na fotografiji: trener Veljko Mrsic i sportski direktor Branimir Longin.
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
STIGAO U ZADAR

Hrvatski izbornik na novom poslu: ‘Ovo je mali grad s brojem trenera koji je jednak broju stanovnika‘

Neće biti lako na Višnjiku, ali, kako je rekao Veljko Mršić, bit će gušt raditi u takvoj sredini.
Autor: Dražen ŽuraObjavljeno: 26. lipanj 2020. 16:52

Osmijeh na licu Veljka Mršića prilikom njegova predstavljenja kao novog trenera košarkaša Zadra, rijetka je slika posljednjih sezona. Samo bi bilo dobro da takav izraz lica aktualni izbornik reprezentacije Hrvatske zadrži i na kraju sezone. Isto vrijedi za njegovog prvog pomoćnika Ivana Perinčića, “zadarsko dite” kojem se ispunio san, iako je već dvije godine pripreman za ovakav ishod. Međutim, tek se realizirao Mršićevim izborom.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo biti u Zadru i biti trener Zadra. Malo se odužilo, ali vrlo brzo smo se uspjeli dogovoriti. Postojalo je određenih poteškoća jer sam pod ugovorom sa Savezom i trebalo je riješiti neke stvari i zbog toga se cjelokupna situacija odužila, međutim unazad dva tjedna sve smo “uglavili” i već tada počeli smo voditi razgovore o momčadi za sljedeću sezonu. Znam gdje dolazim, puno puta sam tu dolazio na suparničkoj strani, i kao igrač, i kao trener uvijek sam nakon utakmica osjećao malu žal’ što u svojim sredinama gdje sam bio nismo imali takvu podršku publike kao što je ima Zadar. Jedan mali grad koji ima broj trenera jednak broju stanovnika, tako da će biti veliki gušt ovdje raditi i nadam se kako ćemo uspjeti stvoriti sve preduvjete za jednu uspješnu sezonu - zborio je Mršić, posve svjestan da nigjde kao u Zadru nije teško biti trener.

Nitko ga nije tjerao na dolazak u Zadar

Ali kao i za sve Mršićeve prethodnike kroz veliki broj godina vrijedi ista: “Nitko nikoga nije tjerao da dođe!” Okupljanje momčadi će ovisiti o terminu početka natjecanja u ABA ligi i Prvenstvu Hrvatske, što će se preciznije znati vjerojatno 5. srpnja.

U razdoblju dok se ne pokupe sve informacije oko početka natjecanja Mršić će sa suradnicima raditi na slaganju momčadi....

- Imamo određene ideje, vidjet ćemo što ćemo moći ostvariti. Osobno, prije svega moramo napraviti jednu pobjedničku kulturu unutar cijelog sustava i kada to uspostavimo to će nam dati određena očekivanja i vjerovanja. To je ono što moramo uspostaviti, to je ono što su hrvatski klubovi imali nekada. Ukoliko to sve napravimo, onda ćemo imati jedan “kamen temeljac” koji omogućuje da bi sustav funkcionirao dugoročno - istaknuo je Mršić, koji podosta toga polaže na igrače koji su pod ugovorom sa Zadrom, te na njih želi prenijeti veliki teret odgovornosti.

- Svi imaju određenu kvalitetu i svi imaju prostora za napredak, tako da smatram da će napraviti jedan korak naprijed oni pojedinačno, ali prije svega i momčad - kratko će Mršić.

O strancima će se razmišljati na drukčiji način nego proteklih sezona, pa je posve izvjesno kako će Amerikanci na koje cilja Mršić prvi put osjetiti europski parket.

Ivanu Perinčiću se ispunila želja

Mršićev pomoćnik Ivan Perinčić obvako je prokomentirao svoje imenovanje:
- Ne znam tko je rekao kako su “emocije za***ana stvar”, ali taj je u pravu milijun posto, pošto osobno u svakoj situaciji nastojim ostati smiren, ali u ovom trenutku mi je stvarno to teško, jer je neopisiva količina sreće i ponosa u meni, što sam se nakon toliko vremena vratio doma, u svoj grad, u svoj klub, jer Zadar je moja prva ljubav i prva ljubav je uvijek posebna. Ponosan sam na sebe kako moja trenerska karijera napreduje, jer sam svojim radom, marljivošću i učenjem došao u priliku da budem dio KK Zadar. (dž)

Linker
03. srpanj 2020 22:21