StoryEditor
Zadar i Cibona dvorana
 Luka Gerlanc / CROPIX / Luka Gerlanc / CROPIX CROPIX
ZASAD BEZ POTEZA

KOŠARKAŠI STRPLJIVIJI OD RUKOMETAŠA, PREKIDANJE ABA LIGE ZADNJA JE OPCIJA: Želja je završiti sezonu na parketu, moguća i modifikacija kalendara

Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2020. 19:37

Klubovi regionalne košarkaške ABA lige složili su se u srijedu da će poduzeti sve što je moguće kako bi se ova sezona ipak okončala na terenu, ako za to postoje uvjeti u skladu s procjenama zdravstvenih i državnih tijela.

"Primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu. Klubovi ABA lige su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, suci...) kroz različite kampanje nastaviti aktivnu ulogu u borbi s koronavirusom", navodi se u priopćenju izdanom nakon sastanka klubova koji je održan putem video-linka.

Ukoliko to bude potrebno, ABA liga će analizirati eventualne modele za modifikaciju natjecanja, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige.

Od hrvatskih klubova u ABA ligi su Cibona i Zadar, a do kraja sezone preostalo je zadnje kolo regularnog dijela i doigravanje.

Linker
23. rujan 2020 12:29