StoryEditor
 LUKA GERLANC/CROPIX
OSVAJAČI KUPA NE SPAVAJU

Nešto se kuha ‘pod pekom‘: ‘Nikakvi napisi nas ne smetaju, ali nema smisla ulaziti u neke priče‘

Bivši igrači, šibenski talent, novi trener. O svemu razmišljaju u klubu koji kreće u nove pobjede
Autor: Dražen ŽuraObjavljeno: 31. svibanj 2020. 10:14

Licitacija oko imena trenera koji bi u novu košarkašku sezonu trebao u povesti momčad Zadra posve je otvoreno pitanje, pa iz kluba poručuju kako ta priča tek dolazi na dnevni red. Iako, s druge “strane telefonske žice” pouzdano znamo da postoji opcija, štoviše, bilo je i osluškivanja nekih od kandidata.

- Iskreno, tek smo onoga trenutka kad se i službeno potvrdio ostanak u regionalnoj ABA ligi djelomice počeli razmišljati o tome tko će dobiti naše povjerenje. Nemamo namjeru širiti listu kandidata, u obzir ćemo uzeti najviše tri imena, jer svako “napumpavanje”, doista, nema smisla. Sigurno da ih nećemo imati deset na popisu. Uglavnom razgovor ćemo obaviti i s dosadašnjim trenerom Danijelom Jusupom, tako da bih se u ovom trenutku zadržao kod njegovog imena, jer je ipak bio trener kroz prošlu sezonu i red je još jednom sjesti za stol. Što će od toga biti? Tko zna - kazao je Branimir Longin, sportski direktor KK Zadar.
 

Prije svega - financije

U kontekstu bivšeg trenera može se dometnuti kako je u igri i njegov povratak u Široki o čemu se u menadžerskim krugovima naveliko govori da je realizacija više nego blizu. Ostali, čija su se imena spominjala, Veljko Mršić, Dražen Anzulović i Damir Milačić, moguće je da osvanu u pregovaračkom “bubnju”, međutim, Longin je ostao dosljedan.

image
LUKA GERLANC/CROPIX

- Držim kako s naše strane nema potrebe iznositi bilo koje ime, ako će to drugi raditi nas to ne smeta, jer sloboda govora i razmišljanja svačije je pravo - kratko će Longin koji se radije okrenuo proračunu za sezonu koja slijede, te mlade i igrače kao i smjernice kluba.

- Najprije morao imati dobri informaciju s kojim financijskim sredstvima možemo zakoračiti u slaganje momčadi, jednako i struke. Imamo već neke igrače pod ugovorom, Domagoja Vukovića, Martina Junakovića, Dominica Gilberta, Jana Palokaja i Karla Uljarevića. Želja nam je seniorskoj momčadi priključiti i ponekog mladog igrača, tako da određeni temelji postoje. Nadalje, iz spomenute baze, zašto danas-sutra ne bismo prodali nekog igrača,kao primjerice lani Williama Magaritya, što se nije godinama dogodilo u KK Zadar. Jednako tako, želim naglasiti da klub zadržava svoje pravo da određuje, ajmo reći polovinu “rostera”, drugu ostavljamo za trenera čime želimo uvažiti i njegovo mišljenje, te koncept koji će biti kompatibilan s našim - kazao je Longin.

Javna je tajna kako su Zadrani voljni ući razgovore oko dovođenja Tonija Nakića, darovitog Šibenčanina, međutim, Cibona se također uključila u igru, čini se kako su spremni dobro odriješiti “kesu” što se tiče odštetnog zahtjeva kojeg je posavio klub s Baldekina.

- Ne bih komentirao - u startu je Longin odbacio mogućnost odgovora na pitanje oko Nakića koji se nalazi i na popisu izbornika Hrvatske, Veljka Mršića.
 

Nemamo što kriti

Ali je zato sportski direktor Zadra otvoreno rekao koga bi u klubu željeli zadržati.

- Nemam što kriti, mi bismo željeli nastaviti suradnju s Dominikom Mavrom i mislim da smo jako blizu realizaciji konačnog dogovora. Postoji obostrana želja i to je za nas bitno - kazao je Longin i samo se kratko osvrnuo na isticanje opcija o povratku bivših igrača Zadra. Ali, posve je izgledno kako u klubu ne misle trčati ni za kim...

- Ima li smisla ulaziti u priču u kojoj financijski ne možete parirati klubovima u kojima su igrali ili imaju važeće ugovore - zaključio je Longin.

Linker
23. srpanj 2020 06:40