Aleksandar petrović uspješno je startao na SP-u sa svojim Brazilom
 FIBA
REAKCIJE IZBORNIKA

ACO PETROVIĆ BRILJIRA NAKON VELIKOG IZNENAĐENJA NA SP-U: 'Evo zašto volimo ovu igru! Moj 40-godišnjak je isprašio najboljeg igrača NBA lige'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2019. 20:34

Košarkaši Brazila nadoknadili su 17 koševa zaostatka s kraja druge četvrtine i u iznimno napetoj završnici svladali favoriziranu Grčku sa 79-78 za prvo mjesto u skupini F i plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva u Kini.

"Ovo je povijesna utakmica za Brazil. Brazil je 2016. godine ugostio Olimpijske igre i nije imao uspjeha, pa je ova utakmica ogromna za zemlju. Sjajan start na početku treće četvrtine jako nam je pomogao da preuzmemo kontrolu u utakmici", objasnio je izbornik brazilske reprezentacije Aco Petrović.

Anderson Varejao je bio prvo ime Brazila sa 22 koša i devet skokova. Sousa je postigao 15, a Barbosa 13 poena. Grke je predvodio Printezis sa 20 poena, a Nick Calathes je ubacio 16. MVP NBA lige u 2019. godini Giannis Antetokounmpo susret je završio s 13 postignutih poena.

"Ova je utakmica razlog zašto volimo ovu igru. Imamo 23-godišnjaka koji je MVP NBA lige. I, tko ga je zaustavio? 40-godišnjak koji mu je isprašio stražnjicu", dodao je Petrović, aludirajući na Alexa Garciju.

Basketball - FIBA World Cup - First Round - Group E - United States v Turkey - Shanghai Oriental Sports Centre, Shanghai, China - September 3, 2019  Jayson Tatum of the U.S. in action with Turkey's Sertac Sanli REUTERS/Aly Song - UP1EF9310LAHQ
Screenshot: Youtube

"Kada sam se pripremao za ovu utakmicu, puno me ljudi pitalo i šalilo se o tome kako zaustaviti Antetokounmpa. Imao sam tu viziju kako ga zaustaviti šest mjeseci u svojoj glavi, još od polufinala između Toronta i Milwaukeeja. Problem u ovoj utakmici nama su bili Sloukas i Printezis", dodao je Petrović.

Oglasio se i spomenuti Garcia.

"Giannis je viši od mene, ali kada spusti loptu nisko onda sam ja viši od njega. Bilo je teško braniti ga jer je sjajan atleta, ali sretan sam da je uspjelo i da smo pobijedili", rekao je Garcia.

Oglasio se i grčki izbornik Thanasis Skourtopoulos.

"Bila je to loša utakmica za nas. Vjerujemo da imamo snage proći u drugi krug natjecanja, ali izgubili smo koncentraciju u obrani. Jednostavno smo njihovim visokim igračima dopustili da nam zabiju previše poena", zaključio je Skourtopoulos.

Linker
20. travanj 2024 13:43