Navijači Olympiacosa

 STEFANOS KYRIAZIS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
VELIKO SLAVLJE U GRČKOJ

Poznati svi sudionici Final Foura Eurolige: U Pireju bakljada, topovski udari, kaos na parketu

Trebalo je neko vrijeme kako bi se parket ispraznio i kako bi se potom odigrale preostale sekunde
Piše: HinaObjavljeno: 04. svibanj 2022. 22:48

Nakon Real Madrida, Barcelone i Anadolu Efesa, košarkaši Olympiakosa posljednji su sudionici Final Foura Eurolige kojem će domaćin biti Beograd od 19. do 21. svibnja.

U odlučujućem, petom susretu četvrtfinalne serije Olympiakos je u Pireju pobijedio Monaco s 94-88. Zanimljivo, samo nekoliko sati ranije nogometaši Olympiakosa osigurali su 47. naslov prvaka, pa će ovo sasvim sigurno biti duga noć u Pireju.

Bila je to utakmica u kojoj su gosti vodili prve tri četvrtine, no Olympiakos je u zadnjoj dionici preokrenuo rezultat. Monaco je nakon prve dionice imao dva koša viška (13-11), u drugoj četvrtini je imao +11 (41-30), a na koncu treće 70-66.

Domaćin je stigao u vodstvo pet minuta prije kraja i prednost više nije ispuštao. Sedam sekundi prije kraja susreta pri rezultatu 94-88 navijači su započeli slavlje misleći kako je dvoboj završio. Počela je bakljada, dvoranom su odzvanjali topovski udari, a navijači su utrčali na parket. Trebalo je neko vrijeme kako bi se parket ispraznio i odigrale preostale sekunde.

Grčki sastav su do pobjede predvodili Shaquielle McKissic s 18 koševa, Thomas Walkup sa 17, Tyler Dorsey sa 16 i Kostas Sloukas s 15 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Mike James s 24 i Yakuba Ouattara s 15 koševa.

Olympiakos će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Anadolu Efesa, dok će u drugom polufinalu igrati španjolski velikani Real Madrid i Barcelona.

Barcelona je u četvrtfinalu s 3-2 bila bolja od münchenskog Bayerna, Real Madrid je s 3-0 u pobjedama porazio Maccabi Tel Aviv, dok je Anadolu Efes s 3-1 slavio protiv Armani Milana.

Polufinalni susreti na rasporedu su 19. svibnja, a susret za 3. mjesto i finale dva dana kasnije.

RASPORED FINAL FOURA:

Polufinale - 19. svibnja:

Barcelona - Real Madrid

Olympiakos - Anadolu Efes

ZA 3. MJESTO - 21. svibnja

FINALE - 21. svibnja

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:15