screenshot
EUROLIGA

CSKA IZBACIO DOMAĆINA FINAL FOURA Momčad Velimira Perasovića nije mogla držati visoki ritam; Barcelona izborila petu utakmicu

EUROLIGA Samo jedna serija četvrtfinala odlučit će se u petoj utakmici
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 27. travanj 2019. 02:08

CSKA se pridružio Real Madridu i Fenerbahčeu i treća je momčad koja će u Vitoriji od 17. do 19. svibnja igrati za naslov prvaka Europe. CSKA je za novi put u Vitoriju morao slaviti baš u Vitoriji. U petak je ruska momčad slavila 92:83 i izborila Final Four, gdje će 17. svibnja igrati u polufinalu protiv Reala.

Baskonia je imala nekoliko puta više od deset poena prednosti, no momčad Velimira Perasovića nije do konca utakmice mogla držati visoki ritam. Perasoviću je nedostajao još barem jedan raspoloženi igrač, nije mogao računati na Matta Janninga, a već sam plasman među osam najboljih je veliki uspjeh.

CSKA je od 2003. godine naovamo propustio samo jedan Final Four, pa je njegovo uvrštavanje na završni turnir i očekivan rasplet.

Jedina majstorica četvrtfinala igrat će u duelu Efesa i Barcelone. Barcelona je slavila u petak sa 82:72, vratila se iz knockdowna, jer je u srijedu Efes u Blaugrani ponizio Barcu. Mogao je Efes nešto slično napraviti i u petak, jer je prvu četvrtinu otvorio sa šest pogođenih trica, otišla je turska momčad i na deset poena viška, ali Barcelona je brzo našla odgovor, posve dominirajući u reketu, a Efes više nije pogađao u serijama.

Ante Tomić je odigrao 19 minuta za 13 poena, šest skokova, dvije blokade i izgubljenu loptu, dok je kod Efesa Kruno Simon igrao 33 minute za 17 poena, četiri skoka, dva asista i tri izgubljene lopte. Utakmica odluke za plasman na Final Four između ove dvije momčadi igrat će se u srijedu, 1. svibnja u Istanbulu.

Linker
18. travanj 2024 08:18