Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
DRAMATIČNO PROMIJENJEN IZGLED

FOTO, VIDEO: IZBORNIK 'ZAKRPAO' REPREZENTACIJU PRIJE ODLASKA U KINU 'Otkazi su mi pokazali manjak ambicije kod nekih pojedinaca'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 16:42

Nakon Ljetne NBA lige u Las Vegasu i turnira u Šenženu, koji je Hrvatska i osvojila, izbornik Veljko Mršić je u petak navečer u Zagrebu i treći put ovo ljeto okupio reprezentaciju, koja je ponovo dramatično izmijenila svoje izgled.

- S nama u Šangaj idu četvorica koja su bila u Šenženu, a s osam novih igrača dolazimo do brojke od ukupno 26, koliko ćemo ih testirati ovo ljeto - rekao je Mršić na prvom treningu u Draženovu domu.

Iako se i za ovaj turnir sudario s nekoliko otkaza igrača iz U-20 reprezentacija prošle i ove godine, Mršić je odmah na početku svog mandata to na određeni način prihvatio kao normalno.

- Osim što testiramo igrače na utakmicama, buduću selekciju radit ćemo i na temelju tih razgovora s igračima, a razgovarao sam ukupno s njih 40-ak.

VIDEO: TOMA DRAGIČEVIĆ

Prevedeno, izbornik će za buduće akcije imati realniju sliku o tome tko istinski želi igrati za reprezentaciju.

- Nisam dobio dojam da bilo koji od igrača ne želi, ali neki potezi su mi pokazali manjak ambicije kod pojedinaca.

Kako Hrvatsku u Šangaju čekaju utakmice s Kinom, Angolom i Portorikom, reprezentacijama koje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo, neki su odbijanjem Mršićevog poziva propustili priliku dokazati se na vrlo ozbiljnoj razini, a možda i pronaći bolji klupski angažman.

Reprezentacija Hrvatske će u Zagrebu trenirati do 7. kolovoza kad se putuje u Šangaj, a utakmice se igraju 10. (Portoriko, 13.30 po našem vremenu), 11. (Kina, 10.00) i 12. kolovoza (Angola, 10.00).

HRVATSKA ZA KINU

Karlo Uljarević

Antonio Jordano

Luka Tomas

Bruno Rebić

Toni Perković

Jan Palokaj

Josip Barnjak

Dario Drežnjak

Mateo Čolak

Lovro Buljević

Ivan Vrgoč

Domagoj Proleta

Izbornik: Veljko Mršić

Trener: Damir Rajković

Pomoćni trener: Srđan Helbich

Kondicijski trener: Teddy Delač

Fizioterapeut: Damir Bakarčić

Team manager: Igor Kolarić

Linker
19. travanj 2024 05:09