StoryEditor
Krešimir Radovčić
 NIKOLA VILIĆ/CROPIX
DVOGODIŠNJI UGOVOR

Cibona dovela novo pojačanje: Potpisao razigravač iz Šibenika, povremeni hrvatski reprezentativac

Radovčić (23) je lani u ABA 2 ligi za slovenski Helios imao deset poena i tri asista po utakmici
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. srpanj 2020. 16:01

Cibona je samo tri dana uoči početka priprema za novu sezonu pojačala svoj roster s još jednim povremenim reprezentativcem, 23-godišnjim Šibenčaninom Krešimirom Radovčićem, koji je lani igrao za slovenski Helios, u kojemu je u ABA 2 ligi ubacivao deset poena i imao tri asista po utakmici.

Radovčić neće biti prvi play Cibone, jer tamo još uvijek vijećaju kojega će Amerikanca dovesti kao prvog playa, Rolanda Moorea ili Jamesa Robinsona. No, u svakom slučaju, Radovčić ima talent i u Ciboni će ga novi Šibečanin imati prilike i razbuditi. Nemojte zaboraviti kako je Radovčić lani na Ljetnoj ligi u Las Vegasu startao kao prvi play reprezentacije koju je tamo odveo Veljko Mršić. Cibona je pregovarala s Radovčićem i proteklo ljeto.

- To je dečko koji nije preskakao stepenice u karijeri, išao je korak po korak, a ovaj je korak jako važan za njegovu karijeru. On je radišan, nije tražio nikakve specijalne uvjete što se tiče statusa u momčadi, tražio je samo šansu i mi smo mu je dali - rekao je Cibonin trener Ivan Velić.

Sam Krešo Radovičić je ovako opisao potpis dvogodišnjeg ugovora sa Cibonom.

- Nije bilo neke dileme, odlučio sam na Cibonu jer to je za mene iskorak. Zadovoljan sam i ponosan što ću biti dio te momčadi. Bilo je i ranije kontakata, no lani sam se odlučio za Helios, jer sam želio ići korak po korak, nisam želio žuriti. U Sloveniji sam imao dobru sezonu i napredovao sam. Cibona ima strategiju razvoja mladih, dečke poznajem, s Tonijem Nakićem sam jako dobar, od njega sam čuo i pozitivne dojmove s treninga.

Inače, Cibona bi s radom trebala započeti u ponedjeljak, a tijekom vikenda će se svi igrači, stručni stožer i djelatnici kluba testirati na koranavirus.

Linker
31. srpanj 2020 16:02