Košarkaši Splita, Antonio Vranković i Ivan Perasović čiji su očevi bili poznati košarkaši (Stojko Vranković i Velimir Perasović)
 NIKOLA VILIC/CROPIX
KLUB IZDAO PRIOPĆENJE

Koronavirus na Gripama, momčad Splita u izolaciji: ‘Imao je povišenu temperaturu, nije se osjećao dobro‘

Prvenstvo Hrvatske kreće tek sredinom rujna, a ABA liga je već odgođena za dva tjedna.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. kolovoz 2020. 20:48

Košarkaški klub Split se oglasio nakon što je stigla vijest da je jedan od njihovih košarkaša bio pozitivan na korona virus.


- Obavještavamo javnost da je jedan naš igrač pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) identitet zaraženog igrača nećemo objaviti. Split će u suradnji s epidemiološkom službom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izvijestiti o narednim potezima. Također, o svim detaljima KK Split je izvijestio Hrvatski košarkaški savez i vodstvo ABA lige. U dosadašnjem dijelu rada KK Split je provodio sve epidemiološke mjere, sukladno uputama svih nadležnih službi.


Taj igrač Splita je imao povišenu temperaturu tijekom tjedna i nije se osjećao dobro. Iz predostrožnosti je stoga otkazana prijateljska utakmica u Šibeniku, koja je trebala biti odigrana u petak. Isto tako, zbog opreza je cijela momčad zajedno sa stručnim stožerom stavljena u izolaciju. Nitko od njih do sada nije imao nikakve simptome zaraze.


Prvenstvo Hrvatske kreće tek sredinom rujna, a ABA liga je već odgođena za dva tjedna, odnosno za početak listopada, no još se ne zna hoće li krenuti s obzirom na trenutnu situaciju u zemljama regije vezano za korona virus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:41