Josip Sesar i Aleksandar Petrović

 DAMIR KRAJAC Cropix
JOSIP SESAR

Oduševljen sam kako je Aco vodio reprezentaciju i cijelim tim ugođajem

Večeras (19.00) protiv Šibenke: Protiv nas će zaigrati i s novim Amerikanacem, a Milačić ih odlično vodi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. studeni 2022. 08:08

Nakon reprezentativnog tjedna, posljednjeg u 2022. godini, kompletan košarkaški svijet vratio se u klupske okvire. Tako je i u Ciboni, koja je reprezentaciji darovala u tjednu iza nas dva trenera, Josip Sesar bio je pomoćnik Aci Petroviću, dok je u stožeru reprezentacije bio kao videokoordinator Bariša Krasić, tu je bio i fizioterapeut Nikica Šižgorić, a i dva igrača, Borna Kapusta i Filip Bundović.

Psihološki odmor

No, od ponedjeljka opet su svi u Ciboni, jer već večeras pod Toranj stiže Šibenka.

Do ponedjeljka je Šibenka, momčad koju jako dobro vodi nekadašnji Sesarov suigrač iz vanjske linije Zagreba krajem devedesetih, Damir Milačić, bila bez poraza u domaćoj ligi, da bi je u drugom dijelu utakmice protiv Cedevite Junior pomela momčad Damira Mulaomerovića i slavila s 90:55. Sada će na noge Ciboni, a Šibenka i Cibona su na omjeru 6-1 uoči ove utakmice.

- Dolazi nam u goste mlada momčad koju odlično vodi Damir Milačić. Gaje prepoznatljiv stil, igraju u sjajnom ritmu, sve je to tako izgledalo do poluvremena utakmice protiv Cedevite Junior. Upravo je taj poraz koji je Šibenka doživjela u ponedjeljak opasan uoči naše međusobne utakmice, jer će dodatno mobilizirati našeg protivnika. Protiv nas će zaigrati i s novim Amerikanacem, kojem će sigurno trebati vremena da se uigra. Opet, svakako će se sve ovisiti o nama, jer domaćini smo, moramo odigrati na visokom intenzitetu.

Što je momčad uopće radila tijekom reprezentativne stanke?

- Bilo je važno da se igrači psihološki odmore od velikog broja utakmica koje su imali u prethodnom razdoblju. Napravio se jako dobar posao u mini ciklusu priprema na čelu s Božom Radošem i tu se igrači podigli, sada se vraćamo u ritam utakmica. Doduše, sudeći kakav nas raspored čeka, jedino je jasno da nam utakmica neće nedostajati, jer čeka nas razdoblje u kojemu će igrati svaka dva, tri dana.

U tom smjeru se Cibona i igrački ojačala. Novo ime na popisu igrača je Domagoj Vuković koji iza sebe ima rehabilitaciju od operacije Ahilove tetive. Vukoviću je stradala “ahilica” dok je igrao za Zadar prošle sezone i nije mogao igrati u drugom dijelu sezonu. Od ljeta trenira zajedno s Vukovima, sada je već sposoban za igrati i svoj će debi imati u subotu, kada Cibona igra u Beogradu protiv Zvezde. Što se tiče HT Premijer lige, nju će zaigrati tek od 12. kola, od drugog dijela.

- Već duže vrijeme Vuković s nama trenira, a kako smo ostali bez Nikole Maleševića, tražili smo igrača koji može pokriti poziciju četiri, ali je sposoban i odigrati na petici. Na obje te pozicije, zbog dobrog šuta Vuković može širiti našu igru i s njim ćemo biti taktički moćniji, puniji. On izlazi iz teške ozljede i ne treba od njega odmah očekivati čuda, treba mu dati vremena, treba vratiti i igračko samopouzdanje, ali svakom novom utakmicom i svakom novom minutu sve će to sjedati na svoje.

Šest utakmica u 12 dana

I za kraj, kakve Josip Sesar nosi dojmove iz reprezentativnog okupljanja?

- Oduševljen sam načinom na koji je to Aco Petrović vodio i ugođajem koji stvoren unutar reprezentacije. Za napraviti nešto više imali smo kratko razdoblje, ali mislim da smo pokazali nešto, da smo lijepo igrali. Dominirali smo protiv Austrije, držali pod kontrolom dobar dio utakmice i Poljsku, čak imali na kraju šansu vratiti se na minus tri, što bi bio drugi najbolji scenarij. Nismo pogodili taj šut, ali ne treba tu smetnuti s uma kako smo igrali protiv četvrte reprezentacije Europe, koja je u svom sastavu imala devet igrača s Eurabsketa, dok je kod nas bilo tri igrača s Eurobasketa. Ono što me raduje jest da momci nisu gubili glavu, da su pokazali veliku volju i želju i doista mi je bio užitak u tom ugođaju provesti sedam dana.

A sada slijede klupske brige. Cibona u četvrtak čeka Šibenku (19 sati), onda ide u Beograd u subotu, pa slijede Bosco, Budućnost u gostima, Furnir, Cedevita Olimpija, osmina finala Kupa sa Splitom, ludilo od utakmica. Prema sadašnjem kalendaru, ako neće biti nekih promjena, u jednom bi trenutku Vukovi trebali odigrati šest utakmica u 12 dana...

I da, u tom bi se intervalu, možda već sljedećeg tjedna momčadi mogao priključiti i Blaž Mesiček, jedini kojega se još čeka od momčadi sastavljene na koncu ljeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:39