DAMIR KRAJAC Cropix
UZAVRELE STRASTI

Trener Zadra progovorio o incidentu: ‘Moja reakcija nema opravdanja, vrijeđanje sam morao otrpjeti...‘

Javio se i klub: ‘Do pretjerane reakcije našeg trenera nije smjelo doći i zato će biti sankcioniran‘
Piše: I. Ivanac, D.ŽuraObjavljeno: 06. lipanj 2022. 20:46

Što se točno dogodilo na utakmici Zadra i Cibone gdje je izbio incident između trenera Zadra Srđana Helbicha i domaćih navijača? Je li zbog upućenih verbalnih uvreda trener Helbich fizički nasrnuo prema navijačima ili su navijači, uz uvrede, prvo fizički nasrnuli na trenera, tek se treba utvrditi. Iz PU zadarske su nam kazali kako imaju saznanja o navodnom događaju te kako se sada utvrđuju sve činjenice.

Helbich je nakon utakmice propustio konferenciju za novinare, no u ponedjeljak se ipak oglasio...

- Ne mogu ni s čim opravdati svoju reakciju jer, doista, nije bila primjerena, međutim provokacije i vrijeđanje bilo je nepodnošljivo. Jasno da je na meni da moram istrpjeti sve to, jer zna se kako publiku ponese igra i rezultat pa još jednom ističem kako nisam trebao reagirati onako. O tome što sam doživio na izlasku s parketa ne bih izlazio u javnost, nama je u ovom trenutku potreban mir - poručio je Helbich.

image
JURE MISKOVIC Cropix

Po pitanju incidenta je i KK Zadar emitirao službeno priopćenje:

“Klub je jasnog stava da do pretjerane reakcije od strane našeg trenera Srđana Helbicha nije smjelo doći i zato će biti sankcioniran.

Službeni izvidi su još u tijeku, a stupilo se u kontakt i s dotičnim navijačem i saslušana je i njegova strana priče. Nismo pronašli konkretno rješenje koje bi bilo zadovoljavajuće za obje strane, ali znamo da se zalažemo za poruku pomirljivosti i kompromisa u ovoj delikatnoj situaciji. Ono što možemo sigurno utvrditi je da nije bilo zle namjere. Publika se vratila na utakmicu u većem broju nakon duže vremena i emocije su prevladale u trenutku kada je došlo do neočekivanog poraza.

Sada pozivamo na spuštanje tenzija oko navedenog slučaja i gledamo ususret četvrtoj utakmici finala.”

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:52