Danijel Jusup, trener Zadra (desno)

 LUKA GERLANC Cropix
LOŠA SITUACIJA

Veliki hrvatski klub na konopcima! Najbolji igrač je na odlasku, trener zavapio: ‘Bez primanja smo‘

Ako mu se do kraja ovoga tjedna ne isplate sva dugovanja, Luka Božić i službeno će napustiti klub
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 28. siječanj 2023. 12:09

Zadar je kako smo već pisali pobijedio momčad Borca iz Čačka te se tako svrstao u krug klubova koji bi se trebali boriti za doigravanje u AdmiralBET ABA ligi. Osim zadarskog trijumfa, moglo se čuti i neke informacije koje nisu uobičajene, istina, mi donosimo nešto ekskluzivno.

Naime, prije nekoliko dana jedan od najboljih igrača Zadra, Luka Božić, navodno je, tvrde nam dobro upućeni izvori, podnio zahtjev za raskid ugovora s KK Zadar, ako mu se do kraja ovoga tjedna ne isplate dugovanja. A svi dobro znaju kako je riječ o nekoliko mjesečnih primanja kojima su obuhvaćeni igrači, stručni stožer i ljudi koji rade druge poslove u klubu.

image

Luka Božić

LUKA GERLANC Cropix

Isto tako poznato je da zbog političkih igara u Gradskom vijeću Grada Zadra proračun nije moguće konzumirati, a KK Zadar upravo u ovo vrijeme ponajviše živi od toga. Stoga je posve izvjesno kako je Božić, čini se odigrao svoju posljednju utakmicu u zadarskom dresu za ovu sezonu. Ne treba isticati koliki bi to bio udarac za cijelu momčad, odnosno, klub i navijače. Nadalje, trener Danijel Jusup je uz komentar na utakmicu, te ponašanje igrača gostiju Đorđa Gagića također ukazao na praznu klupsku blagajnu...

- Ovo je za nas bila psihološki jako teška utakmica jer smo znali da će Borac doći motiviran i da je to skroz druga momčad za razliku od prvog dijela sezone. Bila nam je bitna ova utakmica da nam da mirnoću jer nam slijedi težak raspored. Prvo poluvrijeme smo odigrali sjajno. Međutim, Lakića zbog ozljede nisam mogao koristiti, a nama svaki igrač u rotaciji puno znači. Ne znam tko je radio raspored za ovo natjecanja i za domaće prvenstvo ali to nije humano povrede se javljaju stalno i moramo stalno kalkulirati – kazao je Jusup i dotaknuo se Gagića.

Nisam dobro vidio što se dogodilo tamo. Izgubio je živce i reagirao kako je reagirao. On kao sportaš bi se trebao malo bolje kontrolirati. Ali ja apeliram da svi skupa budemo fer i da budemo ljudi. Da u navijanju ne prelazimo granicu. Nama su navijači izuzetno bitni i pomažu nam. Jedni bez drugih ne možemo i nije dobro da nam navijači idu iz dvorane – kazao je Jusup i nije mogao preskočiti financijsku krizu u KK Zadar.

Osvrnuo se na situaciju u klubu rekavši kako cijeli stručni stožer i neki igrači već neko vrijeme nisu dobili plaću.

image
LUKA GERLANC Cropix

- Bez primanja smo već neko vrijeme. Stručni stožer prvenstveno. Tri-četiri mjeseca već. Ne znam do čega je to. Dečki daju sve od sebe. Ja sam samo trener, ali apeliram na ljude koji vode klub ili na Grad Zadar ako se to može riješiti jer, teško je. Zahtjevi su veliki. Mi dajemo veliki angažman i ružno je da moramo posuđivati novce za egzistenciju. Postoji i jedan igrač koji otpočetka sezone nije primio nijednu plaću (Juan Davius op.p.) Nije sad bitno iz kojeg razloga. Dečki rade i trpe, ali mislim da bi bilo korektno da se to riješi u što kraćem vremenskom periodu - zaključio je Jusup.

Gostujući trener Mijatović kurtoazno je čestitao domaćinu...

- Čestitke Zadru. Znali smo kakvoj ekipi dolazimo. Ekipi koja je odlično selektirana sa „over sizeom” i teško je igrati protiv takve ekipe. Tu je Luka Božić koji dominira u unutarnjoj igri, dok s druge strane su tu i petice koje šutiraju za tri poena. Zbog toga je Zadar najprijatnije iznenađenje prvenstva. Imali smo ambicije da odigramo dobru utakmicu ali smo previše toga propustili u prvom dijelu. Igrali smo previše mekano i prebrzo u napadu. Vratili smo se u trećoj četvrtini ali utakmica protiv Zadra zahtjeva 40 minuta fokusa i koncentracije za pobjedu u Zadru.

Gagić?

- Zadar je grad košarke. Zadar i Čačak su u bivšoj državi slovili za gradove gdje je košarkaška publika najobrazovanija. Zadar je toliko toga dao svjetskoj košarci u svemu. I zato sam se radovao dolasku u Zadar i igranju pred publikom koja je košarkaški pismena. Ne bi želio komentirati potez svog igrača jer nije bilo razloga za takvom reakcijom. Zadar je vruć teren. Zadar ima publiku koja bodri svoj tim i sve su to stvari na koje se treba adaptirati - zaključio je Mijatović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:51