RONALD GORSIC/CROPIX
Kritike Marka Arapovića

‘Vjerojatno je neki šarlatan od doktora rekao da nešto nije u redu...ovo nisam nigdje doživio‘

Čelnici kluba s Gripa nisu htjeli replicirati na kritike košarkaša nakon što su mu raskinuli ugovor
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. rujan 2020. 08:52

Predsjednik Nadzornog odbora Splita Domagoj Maroević ostao je bez komentara na kritike Marka Arapovića, povrijeđenog i ozlojeđenog što je splitski klub iskoristio stavku za raskid ugovora.

- To što su pokušavali napraviti bilo je izrazito neprofesionalno. Nakon što je ugovor raskinut, zvali su me da potpišem novu verziju ugovora, molili me da se vratim - ispričao je Arapović za Dalmatinski portal.

- Došla je do mene informacija da su zvali dosta doktora, pa je vjerojatno neki šarlatan rekao da nešto nije u redu. A ja imam potvrdu najboljih svjetskih doktora da je sve u redu. Ovo nisam nigdje doživio. Odbijao sam pet puta veće ponude (...), nažalost, zaboravio sam da je to Hrvatska. To što su napravili nema veze s profesionalnošću, s ljudskosti - zaključio je Arapović.

image
Domagoj Maroević
DUJE KLARIć/CROPIX

Sve se odigralo prošli četvrtak, četvrti dan od potpisivanja ugovora, kad je bio krajnji rok za raskid. Split je očito htio modificirati ugovor nakon što se konzultirao s nekoliko liječnika o stanju Arapovićeva koljena, zbog kojega je dvaput u karijeri imao velike stanke (Cedevita prije dvije godine, potom Galatasaray). Nije sporno da Arapović može pomoći Splitu i da bi bio veliki plus u rosteru Ivice Skelina, trener ga je htio, ali Nadzorni odbor se htio zaštititi u slučaju da nešto krene po zlu.

Uglavnom, Maroević ne želi širiti priču i upadati u prepirku s Arapovićem.

- Momku stvarno ne želim ništa loše, dapače, želim mu sve najbolje i zato mislim da je najbolje ostati bez komentara.
Činjenica jest da je prijelazni rok za Split do sada bio prilično tanak, potpisali su samo Iliju Đokovića i Saniju Čamparu, te osigurali povratak Pavla Marčinkovića, ali kada se zbroje i svi odlasci, pa i ovaj slučaj s Arapovićem, momčad izgleda pretanko za ABA ligu. Ako se ABA liga uopće bude igrala.

To što je Gorica u prvoj utakmici prvenstva Hrvatske pomela Split, vodila s 25 razlike pred kraj treće četvrtine, otkrilo je puno slabosti.

- Mi ćemo uskoro, do kraja ovoga tjedna, dovesti dva košarkaša. Vjerujem da će to biti prava pojačanja. Cijelo ovo ljeto smo kalkulirali, svjesno išli u rizik da čekamo i budemo strpljivi, ne bi li se cijene igrača spustile. Naš je proračun uvjerljivo najmanji u ABA ligi, moramo biti pažljivi i ne smijemo pogriješiti. Znam da su svi u klubu i oko kluba nervozni, volio bih i ja da smo momčad kompletirali ranije, ali ništa nije izgubljeno.

Linker
27. studeni 2020 07:49