GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
HR DERBI U ZAGREBU

Zadar srušio Cibonu u velikoj drami pod Tornjem! Jovanović: ‘Ono se ne događa ni u mlađim uzrastima‘

Cibona je gotovo nadoknadila šest poena zaostatka u zadnjoj minuti, no previše je griješila.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. studeni 2021. 20:24

CIBONA - ZADAR 79:82 (16:23, 28:14, 10:20, 25:25)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 500. Suci: Vovk, Jurčević i Stanković.

CIBONA: Vujović, Radovčić 6p, 6a, 3il, Vranković 7p, 5s, Mustapić, Prkačin 10p, 3s, 3a, 4il, Gegić 8p, 4s, 3a, Vildoza 2p, 5a, Majcunić, Branković 4p, 3s, M. Drežnjak 22p, 5s, 4a, Reuvers 13p, 4s, Nakić 7p, 3s.

ZADAR: Carter 22p, 7s, 4a, 3il, Paponja, Jordano 14, Brala 8, Vuković 2p, 3s, Bursać 13p, 4s, Buljan, D. Drežnjak 3, Mavra 12p, 3s, 7a, Luković 8p, 6s.

Cibona je izgubila i treću utakmicu u devet odigranih utakmica HT Premijer lige, ali bio je to i treći vezani poraz Vukova, ili, može i tako, bio je ovo peti poraz u sedam posljednjih utakmica. Nije dobro nikada iz prizme Vukova kada se od Zadra izgubi u Zagrebu, niti je dobro ovaj put, ali Cibona je bila zrela za poraz ovog petka. I da Mateo Drežnjak nije šutirao 4-4 trice u drugoj četvrtini, ili 4-6 u prvom dijelu, pa su Vukovi u jednom trenutku oko poluvremena, ali samo tada, držali ovu utakmicu pod kontrolom, sve ostalo je bilo u rukama Zadra.

Iako, mogla je Cibona sve zakuhati, jer su u posljednjoj minuti - kada je Zadar pokušavao sačuvati plus osam koliko je imao na manje od četiri minuta do sirene - trice vezali Toni Nakić i Mateo Drežnjak, pa su Vukovi imali loptu i napad od 18 sekundi na 77:79. Ali, tada je Kreo Radovčić bacao loptu za Amara Gegića, a nju je presjekao Justin Carter, da bi potom, na njegovo promašeno drugo slobodno bacanje skočio u napadu Dario Drežnjak, Mateov godinu dana stariji brat i tu je priča za Cibonu bila gotova.

- Naravno da sam bio ljut, jer se onakva pogreška ne smije dogoditi niti u mlađim kategorijama, a ne dodavanju dvojice od iskusnijih naših igrača. Imali smo napad za pobjedu, da smo barem stigli do situacije koju smo dogovorili, da smo šutirali i promašili, a ne ovako - zborio je nakon utakmice Vlada Jovanović, koji je svjestan da mu je momčad u zapela u nevolje.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

- I uoči sezone je bilo jasno da ćemo imati uspona i padova, jer smo jedni od najmlađih. Bili smo u seriji pobjeda, sada smo u seriji poraza i jedini je način da se iz njih izvučemo težak rad.

A zašto je po Jovanoviću Cibona uopće izgubila od Zadra?

- Razlika je bila u energiji u drugom poluvremenu. Bili smo loši, radili smo gluposti, nismo pogađali otvorene šuteve, nismo prepoznavali kad smo smo stvarali višak. Sve ono što smo pametno radili u prvom dijelu, stalo je u drugom. I onda smo stigli do napada za pobjedu, ali dogodila se greška...

Za Jovanovića bi Krka u ponedjeljak mogla biti presudna u ostanku na poziciji trenera Cibone. Osim što je u HT Premijer već zakomplicirana borba za vrh, poraz od Krke smjestio bi Cibonu među momčadima koje će biti na dnu ABA lige...

- Svaka je utakmica važna, bila je važna i ova protiv Zadra. Važna je i Krka. Što se tiče Gnjidića, on se polako vraća, možda bude spreman za dva, možda za pet dana, vidjet ćemo - zaključio je Jovanović.

S druge strane Vladimir Anzulović, Cibonino dijete, sada na klupi Zadra, slavio je svoj trijumf nad Cibonom. Preživio je Drežnjakove trice, preživio i cijelu visoku liniju s tri penala na poluvremenu, kao i penal završnicu na kraju...

- Volio bih da smo mirnije priveli utakmicu kraju. Cibona je pogodila dvije lijepe trice, inače je dobro šutirala, Drežnjak nam je složio 4-4 u drugoj četvrtini. Eto, otkako sam došao, jedva smo dobili Alkara, a ja sam pričao kako se igrači bore, pa ispada da gluposti pričam. Ali, oni su stvarno dobri. Ostali smo zbog viroze bez Junakovića, Marčinković ionako ne može u HT Premijer ligi igrati do 12. kola, a i Paponja je bio pod temperaturom. Nadam se da ćemo za nedjelju i domaćinstvo Zvezdi biti zdravi. Tražili smo rupe Cibone cijelu utakmicu - kazao je Vlado Anzulović.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Dominik Mavra nije igrao posljednje sekunde zbog petog prekršaja, ali na ulazu u zadnju minutu stavio važnu tricu za 75:69.

- Derbi je uvijek derbi, sigurno je da nam ova pobjeda puno znači, posebno zbog načina na koji smo krenuli u sezonu. Znali smo da Ciboni neće odgovarati naša preuzimanja, tu smo im poremetili ritam, razbili im igru. Bili smo realno i bolji od oh par razlike s koliko smo na kraju pobijedili - zaključio je Dominik Mavra.

Zadar je dočekao i poraz Splita u Šibeniku, pa je sada u lovu na Cedevitu Junior koja je usamljena na vrhu. Znate li tko je jedini ove sezone svladao Cedeviti Junior. Baš Zadar. Isti onaj Zadar koji je osvojio posljednja tri trofeja u Hrvatskoj. Kako je izgledao Zadar u petak pod Tornjem, Cibona bi opet mogla biti daleko, posebno bez prednosti domaćeg terena, koja je za nju nakon ovog poraza već sada upitna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:33