Josip Sesar

 LUKA GERLANC/CROPIX
SPORNI TERMIN

Žestok odgovor trenera: ‘Zašto se nas proziva, pa zbog čega Hajduk i Dinamo ne igraju u 8 navečer!?‘

Respekt svima, ali zašto to ne pitate Hajduk i Dinamo? Ja moram misliti i na svoje igrače...‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. listopad 2022. 18:23

Cibona će ovoga vikenda imati dvije kušnje. Prva je domaća, od 17 sati će im u goste - zapravo teško je to reći, jer je Draženova dvorana i dom Ciboninog protivnika - stići košarkaši Dinama. Lani su se ove dvije momčadi prvi puta namjerile jedna na drugu, bilo je to u Kupu Krešimira Ćosića, a ovo će biti prvi prvenstveni sraz. Ciboni će prijetiti dva bivša igrača, Ivan Novačić je prvo ime Dinama na startu sezone, a tu je i iskusni Damir Markota. Motiva zacijelo neće nedostajati.

Josip Sesar će za sljedeće dvije utakmice, domaćinstvo Dinamu i gostovanju kod Mege u nedjelju u podne u okviru ABA lige, koristiti devet igrača koliko ih ima na popisu zdravih. Još uvijek su van stroja Blaž Mesiček (šaka), Sven Smajlagić (prst) i Krešimir Ljubičić (ruptura), ali je Blaž Mesiček skinuo gips s ruke i u sljedećih sedam dana imat će postupne kontakte s lopte.

image

Okršaj Dinama i Cibone prošle sezone u utakmici osmine finala Kupa Krešimir Ćosić

RONALD GORSIC/Cropix

Fizički je ionako OK, jer su i on i Smajlagić normalno trenirali za vrijeme oporavka. Mesiček bi se mogao u sastavu pojaviti već za sljedeći vikend, najkasnije za dva tjedna, a onda će se bližiti i povratak na parket Smajlagića i Ljubičića, pa bi Sesar najkasnije nakon reprezentativne stanke sredinom studenog mogao na dispoziciji imati cijelu momčad.

Inače, domaćinstvu Dinamu je i prva utakmica u seriji onih za koje vjeruju pod Tornjem da bi ih trebale učvrstiti u vrhu HT Premijer lige. Naime, u prva tri kola, Cibona je odigrala s tri najteža protivnika. Izgubila je od Splita, sredila Zadar i dobila u gostima Cedevitu Junior. Cibona je nakon poraza od Studentskog centra svladala Mornar u ABA ligi, onda i Cedevitu Junior, pa s Dinamom traže treću pobjedu u seriji.

Dinamo je, pak, u prvom kolu svladao Alkar, pa je poražen od Šibenika te je u trećem kolu bio bolji od Bosca. Inače, povuklo se pitanje zbog čega je Cibona odredila da se utakmica s Dinamom igra od 17 sati, kad je nogometni derbi na Poljudu u 18. Naime, po nekim tumačenjima ispada da je to Cibona namjerno napravila ne bi li Dinamo imao manju potporu Boysa...

- Mi imamo utakmicu protiv Mege u nedjelju u podne, pa u subotu ujutro putujemo za Beograd i nije imalo smisla igrati utakmicu u 20 ili 21 sat u petak. Što se mene tiče, mogli smo igrati i u nekom još ranijem terminu od 17 sati, ali to također nema prevelikog smisla. Respekt svima, ali moje pitanje glasi, zašto se nas proziva? Zašto Hajduk i Dinamo ne igraju u osam navečer, zašto se to ne pita. Uz svo razumijevanje, ja moram misliti i na svoje igrače - kazao je Josip Sesar, Cibonin trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:10