StoryEditor
Branko Ivanković, Velibor Pudar i Jakša Vulić u Jeddahu
 Privatni album
UPOZORENJE IZ KARANTENE

Hrvatski trener ima koronavirus! Za SN otkrio kako se zarazio: Ma, 100 posto sam ga pokupio na putu za Zagreb!

‘Kad se samo sjetim koliko sam bio sretan što sam uspio uhvatiti taj let i onda mi se ovo dogodi‘
Autor: Toma DragičevićObjavljeno: 14. svibanj 2020. 19:07

Prije nekoliko tjedana, dok je još čekao evakuacijski let iz Saudijske Arabije, gdje je u prošloj sezoni vodio Al-Ittihad iz Jeddaha, Jakša Vulić (56) dao je intervju za Sportske novosti u kojem je izrazio samo jednu želju - vratiti se u Hrvatsku. Što mu se pak ostvarilo 23. travnja, da bi otišao u obaveznu samoizolaciju, tri dana kasnije dobio temperaturu, testirao se na COVID-19 i 28. travnja saznao za pozitivan rezultat.

- Sad sam dobro, ali 10 dana sam imao visoku temperaturu, nije bilo ugodno - priča Vulić, koji je u Hrvatskoj trenirao Cedevitu dok se još zvala Hiron, onda i Cedevitu, Zagreb te Dubravu, sa Širokim je bio prvak BiH, s Heliosom iz Domžala prvak Slovenije, a s juniorskom reprezentacijom Hrvatske predvođenom Darijem Šarićem i prvak Europe 2012.

Međutim, unatoč svemu tome, Vulić je košarkašku sreću morao potražiti na Bliskom istoku, dugo je bio razdvojen od obitelji, koja i dalje čeka njegov "pravi povratak".

- Od prvog dana sam u samoizolaciji, supruga mi je donosila jelo na pladnju, ostavila bi ga pred vratima, ja bih pojeo i vratio. I to sad već traje tri tjedna.

image
Jakša Vulić
Snimio: Miljenko Karačić

Do kad traje karantena?

- Ukupno 28 dana, što znači da moram u njoj biti još jedan tjedan. Mislim da sam već ozdravio, ali da bi to bilo službeno, moram u 48 sati imati dva negativna testa. Još uvijek ne znam detalje, čut ću se s epidemiolozima tek za koji dan kad mi istekne propisana karantena.

image
Snimio: Miljenko Karačić

Nije Vuliću bilo lako izdržati sve što je proživio u posljednja dva mjeseca.

- U Saudijskoj Arabiji je prvenstvo zaključeno početkom ožujka, planirali su još odigrati Kup, da bi iznenada zabranili sva putovanja. Kako izvan zemlja tako i unutar nje. Ja sam se tada spojio s našim veleposlanstvom u Kairu, preko njemačkog konzulata na vrijeme dobijao informacije o evakuacijskim letovima. Tako sam se uspio aplicirati za jedan koji je išao iz Jeddaha, njih nekoliko iz Riyada sam morao propustiti jer nisam mogao doći do tamo.

I kad se napokon dočepao Hrvatske, dogodio mu se pozitivan test.

- Letio sam do Londona, tamo prespavao i preko Frankfurta išao za Zagreb. Aerodromi i avioni su, očito, jako opasni po pitanju zaraze. Koliko god se pazio. Kad se samo sjetim koliko sam bio sretan što sam uspio uhvatiti let za Zagreb i onda mi se ovo dogodi. Ali na kraju svega mogu ponovo biti sretan, pogotovo jer mi se nitko u obitelji nije zarazio.

Jakša Vulić je siguran da virus nije donio sa sobom iz Saudijske Arabije...

- Ma, 100 posto sam ga pokupio na putu jer sam po pozitivnom nalazu odmah nazvao ljude s kojima sam se družio u Saudijskoj Arabiji. I nitko od njih nije bio zaražen. Zato mislim da ni ja nisam tamo.

Linker
17. lipanj 2020 05:09