900/CORDON PRESS/CORDON PRESS/PROFIMEDIA 900/cordon Press/Cordon Press/Profimedia
KOŠARKAŠKI KUPOVI

Barcelona u velikom derbiju u Granadi u finalu srušila Real Madrid! Naslovi i za Anadolu Efes i Olympiakos

Talijanski kup su osvojili košarkaši Olimpia Milano koji su u finalu svladali Tortonu 78-61
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 20. veljača 2022. 21:22

Košarkaši Barcelone osvojili su španjolski Kup nakon što su u finalu turnira u Granadi slavili protiv velikog rivala, madridskog Reala, sa 64-59.

Nakon prve četvrtine Madriđani su imali veliku prednost od 19-5, a tijekom druge dionice i najvećih plus 15. No, malo po malo, Barcelona se vraćala u igru te je na kraju potpuno okrenula rezultat i dvije minute prije kraja povela 59-53.

Premda je Real završnicu učinio neizvjesnom na kraju je Barcelona slavila zahvaljujući mirnoj ruci Nikole Mirotića koji je u finišu pogodio četiri slobodna bacanja. Mogući koš za potencijalni produžetak u završnici finala promašio je Argentinac Deck koji nije pogodio polaganje.

Mirotić je ujedno bio najbolji igrač pobjedničke momčad s 19 koševa i pet skokova.

Turski košarkaši kup osvojio je, pak, Anadolu Efes koji je u finalu svladao Fenerbahče 86-72. Presudila je druga četvrtina koju je Anadolu Efes dobio 25-13. Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon postigao je dva poena uz pet skokova, a prvo ime susreta bio je srpski košarkaš Vasilije Micić s 23 poena i šest asistencija. Pleiss je dodao 20 uz osam skokova, a Beaubois 19 poena.

Olympiakos je slavio u finalu grčkog Kupa protiv Panathinaikosa 81-73. Panathinaikos je vodio velikim dijelom utakmice, ali je Olympiakos potpuno vladao u zadnjih deset minuta koje je dobio s 23-6.

Talijanski kup su osvojili košarkaši Olimpia Milano koji su u finalu svladali Tortonu 78-61, dok je njemački Kup osvojila berlinska Alba pobjedom protiv Crailsheim Merlinsa 86-76.

Linker
24. travanj 2024 18:10