ALEX GOODLETT Afp
NBA TRŽNICA

Bojan Bogdanović na trade listi Utah Jazza: Evo što to znači za najboljeg hrvatskog košarkaša

Utah je najboljeg hrvatskog košarkaša stavila ‘u izlog‘, ali ne zato što ga ne žele...
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 13:16

Nakon što je Utah ostvarila najbolji omjer (52-20) u NBA ligi ove sezone, da bi već u polufinalu Zapada ispala od Clippersa, unatoč vodstvu 2-0 i činjenici da je momčad iz Los Angelesa ostala bez Kawhija Leonarda, novi dopredsjednik za košarkaške operacije Dennis Lindsey svoje je mjesto generalnog managera prepustio Justinu Zaniku, što je bio prvi znak da će u Salt Lake Cityju doći do nekih većih promjena.

A takve su najavljene krajem proteklog tjedna kad je procurila informacija da Jazzeri žele djelomično rekonstruirati momčad te su se upustili u pregovore diljem lige s “mamcima” u liku našeg Bojana Bogdanovića i Joea Inglesa.

Tako što prilično je razumljivo u NBA svijetu nakon što su Jazzeri dvije godine zaredom razočarali u doigravanju, ali isto tako ne znači da će Bogdanović sigurno napustiti Utah, u koju je došao prije dvije godine i ima ugovor po kojem treba zaraditi još 37,8 milijuna dolara do ljeta 2023. Novi generalni menadžer ima zadatak poboljšati ovu momčad, a kako su Rudy Gobert i Donovan Mitchell sa svojim 200-milijunskim ugovorima nedodirljivi, dok je prioritet ostanak Mikea Conleyja, koji je slobodan igrač nakon što je prošle sezone zarađivao tek nešto ispod 40 milijuna, Bogdanović i Ingles jedini vrijede dovoljno da se za njih dobije nešto zauzvrat, odnosno ono što klub želi - kvalitetnije defanzivce na krilu. Koji ujedno mogu pogoditi i pokoji šut, a takvi su u ovoj ligi vrlo cijenjeni.

Što to znači za Bojana Bogdanovića?

U startu sigurno još koji milijun dolara više na ugovoru u kojem postoji tzv. “trade kicker”, ali i mogućnost da završi u, primjerice, Warriorsima, Clippersima ili Lakersima, što bi značilo da će se i sljedeće sezone boriti za najveće stvari. Uostalom, momčadima s dna poretka igrač kao Bogdanović ni ne treba s obzirom da nije u posljednjoj godini ugovora, kao suigrač mu Ingles koji će u tom slučaju biti zanimljiviji nekakvim Pistonsima, Cavaliersima ili Rocketsima, momčadima u fazi potpune rekonstrukcije.

Ono što je u cijeloj priči neupitno jest da će Jazzeri svog drugog strijelca i najboljeg hrvatskog košarkaša mijenjati samo za ozbiljno pojačanje. Zato su ga uostalom i stavili na listu za trade - zato jer za njega mogu nešto dobiti, ne zato jer ga ne žele...

Linker
25. travanj 2024 08:40