NIKOLA KRSTIC Belga Via Afp
IZBACILI IH NIJEMCI

Crnogorci ‘rigaju‘ vatru, svi su u totalnoj nevjerici: ‘Ovu katastrofu gledamo čitavo vrijeme! Neobjašnjivo...‘

‘Trudim se cijelu karijeru da ne komentiram suđenje, ali ovaj je turnir po tom pitanju najgori do sada‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. rujan 2022. 08:07

Crna Gora je u dramatičnoj završnici utakmice izgubila od domaćina Eurobasketa Njemačke, ali uz jako puno kontroverzi. Pogađate, ponovno su suci bili u prvom planu. Oni su 24 sekunde prije kraja dosudili nesportsku pogrešku Kendricku Perryju, Amerikancu koji igra za Crnu Goru. Rezultat je bio 80:77 za domaćina. Gostujući izbornik Radončić umalo je dobio slom živaca.

"Otvorili smo utakmicu loše, ispod razine osmine finala. Oni su otišli na 24 razlike, a mi smo se uspjeli vratiti na nevjerojatan način. Imali smo protiv sebe odličnu Njemačku i punu dvoranu, a vratili smo se. Međutim, protiv nas je bilo i suđenje, ono što je na jednoj strani faul, na drugoj nije. I tako cijeli turnir gledamo katastrofalno suđenje. Dogodilo nam se to protiv Turske, sada opet. Protiv Gruzije su nas htjeli odvesti do poraza, ali nisu uspjeli. I naše prvo poluvrijeme je dosta utjecalo na konačni ishod", izravan je i jako "otrovan" bio Radončić.

Crnogorski igrač Vladimir Mihailović nadovezao se na trenera.

"Od početka turnira događaju se neobjašnjive stvari, trudim se cijelu karijeru da ne komentiram suđenje, ali ovaj je turnir po tom pitanju najgori do sada. Došli smo u priliku pobijediti Njemačku, na Dubljeviću je bio prekršaj na tri razlike koji nije bio sviran. I mene su gurali u leđa na onom polaganju. To su stvari koje se nama ne gledaju, njih su pak "častili" velikim brojem penala i to je direktno odlučilo utakmicu".

Nemanja Radović se osvrnuo samo na košarku.

"Mislim da nijednu utakmicu na turniru nismo počeli tako loše, ali smo se vratili na sjajan način. I to je Njemačku jako iznenadilo i uneredilo. Oni su domaćinska ekipa, publika je bila uz njih, teško je. Mislim da smo odigrali vrhunski turnir, ponosan sam na igrače. Dali smo sve što smo mogli."

FIBA je na Eurobasketu već pisala priopćenje, Dio krivice zbog lošeg suđenja je prihvatila, dio odbacila. Međutim, suđenje na ovakvo sjajnom turniru nikako ne bi smjelo biti tako loše...

Linker
20. travanj 2024 13:42