POZIV NA ODGOVORNOST

Čestitika Andreja Plenkovića: ‘Moramo se odreći tradicija druženja, ali nećemo zaboraviti na duh Božića‘

Plenković je pozvao sve na odgovornost i na smanjivanje druženja i posjeta, a sve kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze
 Darko Tomas/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak božićnu čestitku građanima, istaknuvši duh Božića koji sve iznova podsjeća da budu solidarni te da brinu o bližnjima, osobito onima kojima je to najpotrebnije.

"U ime Vlade i u svoje osobno, svim hrvatskim građankama i građanima, te našim sunarodnjacima izvan domovine, od srca želim čestit i blagoslovljen Božić! Najradosniji kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i teškim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa", stoji u priopćenju Ureda predsjednika Vlade.

Zato ćemo se, nažalost, kaže premijer, ovoga Božića morati odreći nekih naših blagdanskih tradicija, ne zaboravljajući pritom na duh Božića koji nas iznova podsjeća da budemo solidarni i da se brinemo o našim bližnjima, osobito o onima kojima je to najpotrebnije.

Plenković je pozvao sve na odgovornost i na smanjivanje druženja i posjeta, a sve kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze te kako bi se zaštitili životi i zdravlje naših najmilijih, ali i svih ostalih.

"Drage s građanke i sugrađani, neka vam božićna poruka nade donese obilje mira i zdravlja te bude ohrabrenje za bolja vremena koja dolaze. Vjerujem da ćemo odgovornim ponašanjem i zajedništvom prevladati ovu krizu te iz nje izići još snažniji i bolji. Sretan vam Božić", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:18