KEVORK DJANSacknowledges EZIAN Afp
PRIJATELJSKI OKRŠAJ

Jedan od najboljih košarkaša današnjice i velika NBA zvijezda koja je oduševila svijet dolazi u Hrvatsku

Košarkaš će doputovati sutra u Rijeku, ali veća je šansa da će zaigrati u petak
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. lipanj 2021. 15:22

Slovenija, još uvijek aktualni europski prvak u tri dana dva puta će testirati Hrvatsku, koju već tjedan dana u Opatiji sprema Veljko Mršić. No, kako niti Hrvatska još nije kompletna tako nisu niti Slovenci.

Doduše, u utorak se slovenskom izborniku Aleksandru Sekuliću na raspolaganje stavio Luka Dončić, najveća zvijezda, ali se njegov nastup očekuje u petak, kad će Slovenci ugostiti Hrvatsku u Ljubljani. Doduše, prema informacijama dostupnim SN, Luka Dončić će doputovati sutra u Rijeku, ali veća je šansa da će zaigrati u petak kad Slovenci budu domaćini Hrvatskoj. Iako, Slovenci imaju samo dva pokusa, ova dva s Hrvatskom, uoči odlaska na predolimpijski turnir u Kaunas, pa je možda Dončić odlučio zaigrati već sutra!

Također, Slovenci još čekaju dolazak Vlatka Čančara iz Denvera, Gregora Hrovata (Cholet), Alena Omića (Bourg) i Alekseja Nikolića (Gravelines), kojima još traju sezone u Francuskoj, dok je Klemen Prepelič iz Valencije dobio dozvolu za nešto kasnije priključenje reprezentaciji, kao i Žan Mark Šiško (Bayern).

Treba reći da Slovenci još uvijek kalkuliraju hoće li igrati s Omićem kao naturaliziranim igračem ili će posegnuti za novim Amerikancem. Naime, slovensku putovnicu dobio je Mike Tobey, centar Valencije i sada je on na dispoziciji. Nema više Anthonyja Randolpha s kojim su Slovenci izborili naslov europskog prvaka 2017. godine, a nema niti Jordana Morgana koji je igrao kvalifikacije za Eurobasket, jer se on u međuvremenu ozlijedio.

Linker
19. travanj 2024 18:35