JONATHAN DANIEL/Getty Images/AFP
Novinar bacio ‘bombu‘

Jokić je bio pozitivan na koronu još prije tjedan dana? Detalj koji baca novu sliku na Adria Tour

Đoković i Jokić družili su se, naime, na oproštajnoj utakmici trenera Dejana Milojevića
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. lipanj 2020. 10:50

Adrian Wojnarowski opet je bacio bombu, iako za ovu vjerojatno nije mislio, kad ju je napisao, što će sve za sobom povući.

Naime, najugledniji i najplaćeniji sportski novinar na svijetu emitirao je vijest u utorak nešto prije ponoći po europskom vremenu kako je Nikola Jokić, jedan od najboljih svjetskih centara pozitivan na koronavirus i da se ne može vratiti u Denver dok mu nalaz ne bude negativan, iako je početak kampa za nastavak NBA lige sve bliže.

Detalj koji je pri tome Wojnarowski objavio, a on glasi kako je Jokić testiran pozitivnim još prije tjedan dana, baca novu sliku i na sve ono što se kasnije dogodilo na Adria Touru u Zadru.

Ako je Jokić bio pozitivan prije tjedan, je li o tome išta znao Novak Đoković?

Ova dva srpska superstara družili su se, naime, na oproštajnoj utakmici trenera Mege Dejana Milojevića, koja je odigrana u Beogradu 11. lipnja, prije nego li je krenuo Adria Tour u Beogradu, svakako puno prije Zadra.

Nakon te utakmice, nazvane Deki Ciao, odmah je objavljeno kako je pozitivan na koronavirus Nikola Janković, košarkaš Partizana, koji je igrao tu utakmicu, a koju su iz prvog reda gledali Jokić i Đoković, u društvu Miška Ražnatovića, agenta i organizatora te utakmice.

Janković, prema dostupnim informacijama, nije otišao na testiranje jer je osjećao neke simptome, nego je to morao obaviti jer je odmah nakon utakmice putovao u Sloveniju. Na tesitiranju je ispao pozitivan.

Nakon toga je kompletna momčad Partizana obavila testiranja i pokazalo se da svi nalazi negativni, čak i onih koji su, poput Rade Zagorca, Ognjena Jaramaza i Novice Veličkovića igrali tu utakmicu.

Ključno je pitanje za ovaj razvoj događaja, zašto se nije objavio pozitivan nalaz Nikole Jokića, kad je on i konstatiran, a prema Wojnarowskom - riječ je o novinaru koji ima sjajne kontakte sa svim NBA klubovima, u vjerodostojnost istoga ne treba sumnjati - bilo je to početkom proteklog tjedna.

Prilično je izvjesno da bi Đoković, da je znao kako je i Jokić zaražen, mogao još reagirati na vrijeme i otkazati zadarski event. Teško je, naime, vjerovati da je Đoković znao za pozitivni nalaz Nikole Jokića mirno otišao u Zadar.

Linker
25. travanj 2024 05:50