Mario Hezonja
 PROFIMEDIA
NAKON 3 MJESECA STANKE

Mario Hezonja konačno našao klub! Ništa od novog NBA-angažmana, uzeo ga je šesterostruki prvak Europe

Ugovor je potpisan do kraja sezone, ali može se produžiti i na sljedeću.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. veljača 2021. 16:13

Mario Hezonja, koji je uoči sezone otpušten iz Memphisa, a do sada nije pronašao novi NBA angažman, do konca sezone (s opcijom i za sljedeću sezonu) igrat će za Panathinaikos. Hezonja i Panathinaikos se vole javno već godinama, jer 26-godišnji Hrvat često na društvenim mrežama objavljuje slike navijača Panathinaikosa, pa je ovo očito ljubav koja se jednom morala dogoditi.

No, kako bi ovaj potpis bio valjan, Barcelona je morala odustati od Hezonje, jer kad je ovaj odlazio u NBA, 2015. godine kao peti pick NBA drafta u Orlando, Barcelona je smanjila NBA odštetu, ali se zaštitila klauzulom da igrač ukoliko se ikada vrati u Europu, mora dopustiti Barceloni da mečira bilo koju europsku ponudu.

Mario Hezonja je na ozbiljnoj prekretnici karijere i tromjesečno igranje za Panathinaikos moglo bi tu karijeru razbuditi, možda ga vratiti u NBA, a svakako ga pozicionirati kao igrača koji u europskim okvirima može raditi ozbiljnu razliku.

Panathinaikos je ovu akviziciju napravio uoči posljednjeg euroligaškog dead-linea za dovođenje novih igrača, koji istječe 24. veljače, pa će Hezonja odigrati još 11 preostalih euroligaških utakmica za Panathinaikos, ali i svršetak sezone u Grčkoj. Panathinaikos je u Euroligi na skoru 9-14 i male su mu šanse da u posljednjih 11 utakmica izbori doigravanje za naslov prvaka Europe. No, više od toga bit će jako zanimljivo pratiti kako će se nakon šest godina provedenih u NBA ligi Mario Hezonja snaći u svom povratku u Europu. Recentni primjeri u hrvatskoj košarci, poput onoga Dragana Bendera i Ante Žižića u Maccabiju, svjedoče da taj povratak i nije toliko lagan.

image
NBA-karijera Marija Hezonje
SOFASCORE

Grafike omogućio: SofaScore

Linker
20. travanj 2024 08:37