NOVA RUBRIKA

Na VauMijau pročitajte sjajne priče, saznajte novosti i dobijte odgovore na pitanja o ljubimcima

 Matija Djanjesic/Cropix

Jutarnji list odlučio je pokrenuti posebnu rubriku koja će se baviti samo životinjama. Velikim, malim, slatkim, malo manje slatkim, uopće ne slatkim... Na našem portalu jutarnji.hr tako se može pronaći rubrika lako pamtljivog imena VauMijau u kojoj ćemo objavljivati sve priče.

image
Darko Tomas/Cropix

Za sam početak, pripremili smo pregršt zanimljivosti: otišli smo u zagrebački Cat Caffe i proveli popodne snimajući mačke koje tamo žive, potom smo otšili na balet sa psima, prošetali smo i zagrebačkim trgovinama kako bismo vidjeli hoće li nas izbaciti ili ne, a otkrili smo kako izgleda život tri mačke koje od svih mjesta na svijetu žive baš u Spomengaju, groblju kućnim ljubimaca. No, makli smo se i izvan glavnog grada: otišli smo na jedini fakultet u zemlji u kojem se može doći sa psom, a to je onaj u Osijeku, a potom smo dan proveli na fami koja je utočište za napuštene pse, ali i farmske životinje nedaleko od Našica. Potom smo otkrili tko je prvi mačak Rijeke, način na koji je preuređen splitski ZOO vrt, kako žive mačke na Cresu i mnoge druge zanimljivosti diljem zemlje.

image
Bruno Konjevic/Cropix


VauMijau je ambiciozan projekt na kojem se radilo nekoliko mjeseci i kojem su stvorili ljudi koji obožavaju životinje. Naravno, odmah moramo priznati kako će najviše biti zastupljeni psi i mačke, koji i jesu životinje koje najčešće dijele s nama domove. No, predstavit ćemo i druge zanimljive kućne ljubimce. U svakom slučaju, naš je cilj postati centralno mjesto za sve one koji imaju životinje. Naravno, isto tako i za one koji ih nemaju, ali su im drage i koji možda samo žele pročitati dobru priču.


Sadržaj kojeg našim čitateljima nudimo je šarolik: od slatkih priča o simpatičnim psima i mačkama, preko sjajnih fotografije koje snimaju naši kolege iz Cropixa, ali i brojni drugi fotografi diljem zemlje, pa do svih svjetskih novosti. Osim toga, imamo rubriku u kojoj će stručnjaci poput veterinara, nutricionista i trenera davati odgovore na brojna pitanja koja muče vlasnike ljubimaca, a posebnu rubriku osmislili smo za udomljavanje. Surađujemo s udrugama iz svih dijelova zemlje, koje su nam poslali fotografije svojih štićenika kojima očajnički treba dom, a mi ćemo, kako se ljubimci budu udomljavali, to i objavljivati.

image
Neja Markicevic/Cropix


Otvoreni smo za sve prijedloge čitatelja, koji nam se mogu javiti s idejom za neku priču. Zanima nas baš sve: slatka slika mačke koja oko vrata ima leptir mašnu svog vlasnika koji se taj dan oženio, snimka konja koji se sretno valja na livadi, kao i ona na kojoj vidimo mačka kako očajnički pokušava (i uspjeva) ukrasti hranu svojoj vlasnici.
Pratite nas na Facebooku, a tamo nam se možete i javiti kako bismo popratili neku vama zanimljivu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:44