StoryEditor
 YOUTUBE
Nevjerojatna priča prvaka!

Video: ‘Razmišljam da si amputiram nogu kako bih mogao nastupiti na Paraolimpijskim igrama!‘

Osvojio je europsko i svjetsko zlato, a sad se pojavio neočekivani problem...
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2020. 09:59

George Bates jedan je od onih, nažalost, koji nije previše sreće sa zdravljem. No oduzetost donjih ekstremiteta nije ga zaustavilo, pa je danas taj Britanac u reprezentaciji sportaša s invaliditetom i sjajno predstavlja svoju zemlju u košarci u invalidskim kolicima. Nadao se da će ići na Paraolimpijske igre u Japan, ali pojavio se problem...

Problem je u tome što se njegov invaliditet ne tretira kao "dovoljan" za sudjelovanje, a što je ovog 26-godišnjaka natjeralo na nevjerojatan potez da razmišlja da si jednu nogu amputira ne bi li ispunio uvjete za sudjelovanje!?

"Proklet sam što imam pogrešnu vrstu invaliditeta", poručio je u jednom intervjuu.

Njemu je još kao 11-godišnjaku, nakon ozljede u nogometu, postavljenja dijagnoza CRPS (Complex Regional Pain Syndrome), koja mu, osim što mu stvara bolove, onemogućava i da hoda.

Prije tri godine debitirao je u invalidskim kolicima, osvojio je čak europsko i svjetsko zlato, ali pojavio se problem za sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

"Neki su mi govorili da je bolje da si amputiram nogu kad sam imao 15 godina, ali tad sam odlučio da to ne želim. No sad opet razmišljam o tome. To je velika odluka, ali želim si ispuniti san", rekao je.

Linker
31. srpanj 2020 09:59