Aco Petrović

 Damir Krajač/Cropix
ZADNJI POPIS U KARIJERI

Aco Petrović objasnio zašto nije pozvao najboljeg igrača u Hrvatskoj: ‘Naša igra je postavljena drugačije‘

Izbornik košarkaške reprezentacije ranije je najavio da mu je to "posljednji izbornički izazov"
Piše: Andro PolićObjavljeno: 03. veljača 2023. 13:28

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju uskoro čekaju novi izazovi u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine. Izabranici Aleksandra Petrovića u njegovom će, kako je i sam rekao, "posljednjem izborničkom izazovu" prvo 23. veljače gostovati u Švicarskoj, tri dana kasnije ugostiti Austriju na splitskim Gripama. Reprezentacija će se okupiti 19. veljače u Zagrebu, a izbornik je objavio širi popis za dvije nadolazeće utakmice.

Na popisu se nalaze: Borna Kapusta (Cibona), Dominik Mavra (Split), Goran Filipović (Leyma Coruña), Lovro Gnjidić (Cedevita Olimpija), Vito Kučić (Cedevita Junior), Luka Krajnović (Bosco), Roko Badžim (Konyaspor), Toni Perković (Orleans), Antonio Jordano (Zadar), Mateo Drežnjak (Studentski centar), Leo Menalo (Virtus Bologna), Luka Skorić (Šibenka), Toni Nakić (Breogan), Ivan Ramljak (Wroclaw), Marko Ramljak (Zadar), Dario Drežnjak (Zadar), Tomislav Buljan (Joventut), Andrija Jelavić (OK Beograd), Matej Rudan (Mega), Roko Prkačin (Girona), Karlo Matković (Cedevita Olimpija), Danko Branković (Mega), Tomislav Ivišić (Studentski Centar), Zvonimir Ivišić (Studentski Centar) i Pavao Paić (Šibenka).

- Radi se o preliminarnoj, širokoj listi od 25 igrača i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača koji nisu u posljednje vrijeme igrali. Čekamo još status liječničkih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, no ova je lista dovoljno široka i neće je biti potrebno mijenjati - rekao je Petrović.

Na popisu se ne nalaze igrači iz Eurolige, ali ni Luka Božić, prvo ime Zadra u tekućoj sezoni.

- U klubu igra fantastično i nositelj je igre, no moja je procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar, igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način - poručio je Aco.

Uskoro će se ovaj popis skratiti...

- Kroz desetak dana izaći će i uža lista od 15 igrača na kojoj se prvenstveno mogu očekivati oni koji su u tom trenutku u najboljoj formi, no bit će tu i tri, četiri imena igrača kojima je svaki trening u reprezentaciji dobro došao, to su mladi igrači koji su se nametnuli potencijalom i kvalitetom. Dakle, na pripremama će se naći čvrsta jezgra onoga što smo imali u studenom s obećavajućom nadogradnjom - zaključio je izbornik.

Linker
24. travanj 2024 03:32