DAMIR KRAJAC Cropix
ZADOVOLJNI IZBORNIK

Dalić: Sjajna utakmica, ovo je velika stvar! Josip je pogriješio? I neka je, na greškama se uči...

‘Imali smo problema u prvom dijelu, a onda smo na poluvremenu zarotirali Perišića i Kovačića...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2022. 23:49

Zlatko Dalić prvi je stigao na press konferenciju, izgledao je jako zadovoljan i sretan. Kako i ne bi, Hrvatska je na prvom mjestu ljestvice s velikim izgledima da se plasira na Final Four Lige nacija. Drugo poluvrijeme Vatrenih bilo je sjajno, Hrvatska je blistala i oduševila Maksimir.

- Čestitam našim igračima na sjajnoj utakmici protiv jake Danske, čvrste momčadi, dobre reprezentacije koja ima kvalitetu i pravu igru. Vidjeli smo dobru Hrvatsku, pogotovo u drugom poluvremenu. Imali smo malih problema u prvom poluvremenu, naročito u zadnjih petnaest minuta. Danska je zaigrala s tri stopera, što mi nismo očekivali, to nam je bio problem. Pa smo na poluvremenu reagirali, postavili situaciju da Perišić više izlazi na stopera, a Kovačić se vraća u fazu obrane i pomaže lijevom bočnom. Tu smo dobili tu dubinu koja nam je nedostajala u prvoj dionici. Dobra je bila utakmica s puno trke i agresije. Moram biti sretan i svima još jednom čestitati. Dobiti Dansku dvaput u tri mjeseca je velika stvar - kazao je Dalić

Hoće li nešto mijenjati za Austriju, hoće li Petković i Majer dobiti priliku od prve minute?

- Omogućili smo pobjedom nad Danskom da u Beču odlučujemo samo o sebi. Igraju nam i drugi rezultati. Idemo u Beč po pobjedu, pokušati dobiti utakmicu. Još nas peče onaj poraz iz Osijeka od 0:3. Ne mogu sad govoriti o promjenama u momčadi, to ćemo kasnije odlučiti u ovim danima što slijede. Napraviti ćemo sigurno neke promjene, osvježiti momčad. Moramo pogledati kakva je situacija s igračima. Nije se nitko ozbilnije žalio na nešto. Veseli da imamo široki roster, široki kadar igrača, i možemo s tim biti posebno zadovoljni. Moramo biti skromni, mirni, ići korak po korak.

Obrana djeluje sve bolje..

- Bilo je sjajno u Danskoj i Francuskoj. Naši stoperi ulaze bez respekta u igru. Primili smo gol, Josip je pogriješio i neka je, na greškama se uči. Sad imamo slatke brige, nema više starih i mladih. Imamo zaista sjajan izbor u obrani, sretan sam zbog toga - zaključio je Dalić.

Izbornik Danske Kasper Hjulmand je kazao.

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Malo sam razočaran. Bila je to teška utakmica. U prvom poluvremenu smo bili dobri, Maehle je imao dobru priliku. U drugom dijelu smo patili, Hrvatska je podigla ritam igre, zabila je pogodak, pa se onda bilo teško vraćati. A kad smo se vratili naklon izjednačujućeg gola, brzo smo primili drugi i to nas je u konačnici koštalo poraza. Imali smo šanse, ali izgubili smo - kazao je Hjulmand na engleskom.

I to je bilo jedino na engleskom. Nakon toga su danski kolege počele postavljati pitanja na danskom jeziku, ali nije bilo prijevoda. S obzirom da ne znamo danski, nismo mogli dokučiti o čemu su pričali. Na presici je bio i strijelac pogotka za Dansku Christian Eriksen, ali i on je govorio sam na danskom...

Linker
20. travanj 2024 03:27