IGOR KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ZADOVOLJAN PRIKAZANIM

Izbornik Mulaomerović nakon uvjerljive pobjede: ‘Ovo je put i način na koji se igra u reprezentaciji...‘

‘Osim prve četvrtine, mislim da su ostale tri odigrane na vrhunskom nivou, prije svega intenzitetom‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 11:07

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u prvoj je pripremnoj utakmici pred nastup na EuroBasketu na turniru u Pardubicama uvjerljivo svladala Bugarsku s 98-68 (20-20, 23-12, 27-22, 28-14).

Karlo Matković sa 16 i Toni Perković s 15 koševa bili su najefikasniji u sastavu Hrvatske kod koje je debitirao Amerikanac Jaleen Smith koji je uz tri poena sakupio i sedam asistencija. Kod Bugarske su David Kravish i Vencislav Petkov ubacili po 11.

Izbornik Damir Mulaomerović dao je priliku svim igračima u zapisniku:

"Osim prve četvrtine, mislim da su ostale tri odigrane na vrhunskom nivou, prije svega intenzitetom, a i da pokažemo već na prvoj utakmici što smo i kako radili. Momci su odgovorili na najbolji mogući način, ovo je put i način na koji se igra u reprezentaciji. Uspjeli smo podijeliti minutažu, a i zadovoljan sam, ponavljam, odnosom, energijom i intenzitetom u posljednje tri četvrtine. Zadovoljan sam timskom igrom i atmosferom i svime što su momci pokazali. Sad nas čeka teška utakmica s Češkom, bit će to dobra provjera, nemamo puno vremena za odmor", rekao je Mulaomerović čiju izjavu prenosi HKS.

Karlo Matković je, nakon izostanka iz reprezentacije u lipnju, ponovno pokazao kako se nosi hrvatski dres:

"Dobra prva pripremna utakmica. Jako smo zadovoljni s energijom i pristupom kakvog smo imali, tako trebamo i nastaviti. Još smo u procesu uigravanja, no, hvala Bogu, imamo vremena, tako da se nadam da ćemo s ovakvom energijom nastaviti i dalje. Svatko je izašao odigrati sa srcem i pokazao kako se igra za reprezentaciju i to je jedna od ključnih stvari. Bitna je bila i agresivnost koju smo pokazali s klupe tako da sam zadovoljan i s te strane."

Danas od 17:30 Hrvatska igra i drugu pripremnu utakmicu, ovaj put s reprezentacijom Češke.

Linker
23. travanj 2024 16:06