FIBA
BUNDOVIĆ: ČOVJEK ME GURNUO!

Prava je šteta što nije igrao protiv Slovenije: ‘Sigurno ću se zauvijek sjećati ove utakmice‘

Hrvatski reprezentativci oglasili su se nakon poraza od Finske u kvalifikacijama za SP
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. studeni 2021. 21:38

Filip Bundović je opet nosio ambicije Hrvatske, čak je ostao dojam nakon ove dvije utakmice kako bi Hrvatska umjesto dva tijesna poraza, upisala dva teška poraza da nije bilo Bundovića u sastavu. Doduše, na kraju dana dođe to na isto...

- Na žalost, izgubili smo. Slična je bila završnica kao protiv Slovenaca, opet je sve otišlo na dvije lopte. Nismo imali sreće, nisu nam niti neke odluke bile dobre, a i na onom skoku uoči Salinove trice čovjek me gurnuo u leđa, trebala su biti dva slobodna bacanja za nas, ovako smo primili tricu. To je sport, idemo dalje - rekao Filip Bundović.

Jedan od hrabrijih u našoj vrsti bio je Toni Perković.

- Borili smo se, davali sve od sebe, ali opet smo izgubili, kao i sa Slovenijom, u samoj završnici. Pogodili su Finci teške šuteve u pravim trenucima, skočili u napadu i na žalost nas je to stajalo pobjede. Jesu li nas iznenadili snagom? Oni jesu tukli, takav su kriterij suci dopustili, ali i mi smo njih tukli, jer smo u skoku u egalu, u faulima isto, u bacanjima. No, te teške šutove koje su pogodili, bili su njihovo oružje, Šutirali su za tri 40 posto, znali smo da su dobri u tome, ali sve im je ulazilo, i preko ruke. Onda, imali su i neke pametne odluke u završnici, mi ih nismo imali i to je to.

Danko Branković je upisao svoj reprezentativni debi i doista je šteta da naš najviši čovjek nije bio u rotaciji i protiv Slovenije u Zagrebu.

- Sigurno ću se zauvijek sjećati ove utakmice, Finske i svog reprezentativnog debija, na žalost s porazom. Šteta što je tako završilo, mladi smo, bit će oscilacija. Zajedno smo tek pet dana, nema tu stopostotne kemije, ali još uvijek sve možemo nadoknaditi. Na sljedećem okupljanu očekujem da sve to bude još puno bolje, proći će vrijeme, iskristalizirat će se tko može, tko se uklapa u sustav i sve će to doći na svoje. Nisam osjećao tremu, samo sam jedva čekao da uđem u igru, bio je to za mene veliki doživljaj. Prvi puta za Hrvatsku, super je to osjećaj.

Još da ga se može sjećati po pobjedi...

Linker
23. travanj 2024 18:29