RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
VELIKI REZULTAT

Predsjednik HNS-a oduševljen: ‘Dalić je sjajno proveo smjenu generacija i sada u Katar idemo bez pritiska‘

‘Izuzetno me raduje simbioza naše reprezentacije i navijača koja se osjeti na svakoj utakmici‘
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 12:24

Nakon plasmana hrvatske reprezentacije na završni turnir Uefine Lige nacija, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić uputio je čestitke igračima i stručnom stožeru, kao i zahvalu navijačima.

- Od srca čestitam izborniku Zlatku Daliću i njegovom stožeru te našim reprezentativcima na ovom impresivnom dostignuću. Mislim da ćemo s vremenom postati još svjesniji veličine ovog uspjeha jer smo u izvanredno snažnoj skupini osvojili prvo mjesto i plasirali se među četiri najbolje reprezentacije u Europi. Zadovoljstvo je tim veće jer smo do plasmana stigli prikazavši nadahnutu igru, ali i snažan karakter jer smo nakon šoka protiv Austrije na početku osvojili 13 bodova u pet utakmica, uz pobjede u Kopenhagenu i Parizu. Pritom me posebno veseli vidjeti sjajnu atmosferu među našim igračima, kao i spoj prekaljenih klasa predvođenih našim briljantnim kapetanom Lukom Modrićem te ambicioznih i talentiranih mladih igrača. Izbornik Dalić sjajno je proveo smjenu generacija i sada u Katar idemo bez pritiska, ali s puno optimizma i samopouzdanja - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pa nastavio:

- Izuzetno me raduje simbioza naše reprezentacije i navijača koja se osjeti na svakoj utakmici. Mislim da su svakoga tko voli Hrvatsku prolazili trnci kada su čuli navijanje više od 25.000 Hrvata usred Beča i zaista hvala svima koji su svojom podrškom uveličali ovaj izuzetan rezultat. Hvala i svim navijačima koji su bili uz nas na svim utakmicama, kao i onima koji su nas pratili uz male ekrane - osjeća se veliko zajedništvo, a ovakvi uspjesi ujedinjuju cijelu naciju. Pritom želim zahvaliti i medijima koji su pomogli u stvaranju jednog vrlo pozitivnog ozračja oko reprezentacije, u kojem se sada idemo pripremati za Svjetsko prvenstvo u Kataru", poručio je predsjednik Kustić.

Linker
16. travanj 2024 10:23