Blaž Habot

 Facebook/kkcedevitaolimpija
NOVO RUHO SLOVENCA

Prije godinu dana imao je čak 172 kg, a onda je ekstremno smršavio i sada prijeti Hrvatskoj

Zanimljivost ove Slovenije jest uvrštavanje na popis Blaža Habota, 21-godišnjeg centra Ilirije.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. studeni 2021. 16:49

Slovenci su spremali Hrvatsku u Kopru. Prvi puta su se sastali, doduše ne u punom sastavu, nakon onih nezaboravnih olimpijskih dana i u mnogo čemu je taj ljetošnji put Slovenije do olimpijskog polufinala obilježio i posljednje dane. Ali, od srijede navečer su u Hrvatskoj, u četvrtak navečer i na parketu Draženove dvorane...

- Na treninzima smo pokušavali napraviti što je više moguće u ovom kratkom vremenu. Bavimo se prije svega sami sa sobom i pokušavamo dovesti do toga da naša igra dođe do toga da budemo dobro uigrani. Igrači dolaze iz različitih klubova, s različitim idejama i nadam se da smo uspjeli u našoj želji. Dobar je ugođaj u reprezentaciji, igrači dobro rade i osjećaj koji imam je dobar. Želimo igrati agresivno, čvrsto u obrani, dolaziti do laganih poena - podvukao je Aleksander Sekulić, izbornik slovenske reprezentacije.

image

Jaka Blažič

SALIH ZEKI FAZLIOGLU Anadolu Agency Via Afp

Jedan od ključnih ljudi u slovenskom timu jest Jaka Blažič:

- Igramo protiv momčadi koji je zapravo privi puta zajedno i sastavljena je od mladih igrača od kojih većina igra na balkanskom prostoru. Sigurno je kako će Hrvati biti jako motivirani. Mi ćemo se, pak, spremati s obzirom na individualne vrijednosti svakog od tih igrača. Prethodnih dana smo prije svega radili na našoj taktici i puno toga smo uzeli od onoga što smo radili tijekom ljeta. Vjerujem da smo se dobro spremili za Hrvate.

Konačno, Edo Murić, koji je uz Matica Rebeca, jedini koji je bio stanovnik Zagreba jednu sezonu u slovenskoj reprezentaciji, ovako vidi večerašnji meč na otvaranju kvalifikacija za SP.

- Nema nam dosta igrača koji su bili s nama u Tokiju, ali očekujemo istu energiju, istu borbenost. Igra će sigurno biti ponešto drugačija, ali najvažnije je da se borimo i da koncu na semaforu vidimo da smo pobijedili. Mi se bavimo sa sobom i ako uspostavimo igru kakvu želimo igrati, bit će to dobro. Znamo i od kuda kod njih prijeti najveća opasnost i na to ćemo se spremiti. Međutim, ključni smo mi, naša igra, fizička i psihička priprema za utakmicu.

I za kraj još malo o Tokiju.

- Pogledali smo neke snimke iz Tokija, vidjeli smo što nas je tada krasilo, kako moramo igrati. Ključ za obje utakmice u ovom ciklusu bit će naša energija i borbenost - zaključio je Murić.


Slovenski centar koji je smršavio 45 kilograma i dospio do reprezentacije!

Zanimljivost ove slovenske reprezentacije jest uvrštavanje na popis Blaža Habota, 21-godišnjeg, 206 cm visokog centra Ilirije.

Naime, riječ je o košarkašku koji je prije samo godinu i pol dana težio, sad neće vjerovati, ali nije tiskarska pogreška - 172 kg! I onda je smršavio 45 kilograma i dospio do reprezentacije, a kako se može doznati na treninzima u Kopru, ostavio je jako dobar dojam.

Linker
25. travanj 2024 11:29