Mario Hezonja
 FIBA
NA MRŠIĆEVOM POPISU

SN ekskluzivno saznaju: Mario Hezonja se nakon pet godina vraća u hrvatsku reprezentaciju!

Hrvatska će s njime biti neprijeporno jača, a sve već podsjeća na Rio.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 26. svibanj 2021. 11:50

Veljko Mršić, izbornik hrvatske reprezentacije trebao bi sutra objaviti širi popis reprezentacije koja će od 29. lipnja tražiti plasman na olimpijske igre kroz kvalifikacijski turnir u Splitu. Prema dostupnim informacijama, nakon dugo vremena, na tom popisu bit će i Mario Hezonja, koji bi nakon pet punih godina i četvrtfinalne utakmice na Igrama u Riju protiv Srbije ponovo trebao obući dres reprezentacije.

S time bi se na trakavicu gluhih telefona u odnosu Hezonje, Saveza i izbornika, napokon mogla staviti točka i 26-godišnji Dubrovčanin, danas u dresu Panathinaikosa trebao bi biti važno oružje Hrvatske u love na Tokio.

Za očekivati je da izbornik o uvrštavanju Marija Hezonje na popis da svoju izjavu kad se objavi popis, no prema onome što se moglo saznati, Hezonja se posljednjih dana raspitivao o tome računala li se na njega za ovo ljeto ili ne. Nakon te prvotne inicijative, stupilo se i u kontakt, a naposljetku, za pretpostaviti je, razgovarali su i sam Hezonja i izbornik Mršić.
Uglavnom, epilog je ispao onaj koji je najbolji za sve.

Nema dvojbe oko toga kako bi Mario Hezonja i te kako pomogao Hrvatskoj, jer riječ je o igraču koji može puniti obje krilne pozicije, a u slučaju da smo kompletni, ako na pozicijama dva do pet imamo Krunu Simona, Bojana Bogdanovića, Marija Hezonju i Darija Šarića, uz playa, bio je to jedan od Roka, Ukić ili Rogić, možda čak i Luka Babić (tada bi ta postava neodoljivo podsjećala na onu s kojom su izborene Igre u Riju), onda bi Mršić imao postavu koja bi mogla sve preuzimati u obrani, a pitanje je kako bi takav profil igrača bio u stanju čuvati netko od naših protivnika.

image
Mario Hezonja
FIBA

Naravno, u odnosu na situaciju prije pet godina, danas je Mario Hezonja kud i kamo bolji, iskusniji igrač, nego je to bio onda.
Uostalom, on igra solidno u Panathinaikosu, gdje je stigao na pola sezone i upao u momčad prepunu problema, što se osobito vidjelo u Euroligi. Što se tiče Grčke, Panathinaikos i Hezonja već imaju osvojeni Kup, a idu i prema naslovu prvaka u ligi u kojoj ne igra Olympiacos.

Uvrštavanje Marija Hezonje dobro je i zbog nejasne situacije oko toga kad će biti slobodni od svojih NBA obveza naša tri NBA igrača. U tijeku je prva runda doigravanja, klubovi naših igrača nisu naročito startali u doigravanje, Ivica Zubac je, štoviše na 0-2 s Mavsima, a njih trojicu (još su tu Bogdanović i Šarić) će Mršić čekati praktički do posljednjeg mogućeg termina za priključivanje uoči turnira u Splita.

Reprezentacija bi se trebala okupiti 8. lipnja i krenuti s pripremama u Opatiji. U Rijeci će igrati jednom sa Slovenijom, onda i uzvrat u Ljubljani, nakon čega se selimo u Split, gdje nas čekaju dva ogleda protiv Portorika, jedan otvoreni i jedan zatvoreni za javnost do početka kvalifikacija 29. lipnja.

Linker
22. listopad 2021 05:26