USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
OSTAJE U SAD-U

Hrvat je dobio novu priliku u NBA ligi! Zaradio otkaz u San Antoniju pa ekspresno pronašao novi klub

U svojoj prvoj NBA sezoni je puno više vremena provodio u razvojnoj momčad
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 15. listopad 2021. 21:26

Takozvani "dvostruki" ugovor potpisao je Luka Šamanić (21) s New York Knicksima nekoliko dana nakon što je dobio otkaz u San Antoniju. Tako će najmlađi hrvatski NBA igrač ostati dio lige u koju je došao 2019. kao 19. pick prve runde, "projekt" u kojeg su se Spursi na kraju razočarali.

Međutim, nije bilo teško zaključiti kako će se neki NBA klub "okladiti" na Šamanićev talent i upravo to su napravili Knicksi, koji ga očito planiraju testirati u Razvojnoj ligi, samim time mu vjerojatno i ukazati neku priliku tijekom NBA sezone.

Po pravilima je igrač s "dvostrukim" ugovorom u mogućnosti odigrati 50 utakmica u NBA ligi pa su stoga na početku mladom Zagrepčaninu najvjerojatnije sudbina biti Wechester Knicksi. Prošle sezone je Šamanić odigrao tek šest utakmica u Razvojnoj ligi za Austin Spurse te u njima ubacivao 21,8 poen, uz 11,3 skokova i 2,2 asista. U svojoj prvoj NBA sezoni je pak puno više vremena provodio u razvojnoj momčadi te je kroz 33 utakmnice imao prosječno 15,2 poena i 7,8 skokova.

Što se tiče NBA lige, tu je Luka Šamanić na 3,8 poena i 2,2 skoka za 9,9 minuta u 36 utakmica za San Antonio.

Linker
19. travanj 2024 02:41