TOM PENNINGTON Afp
NBA LIGA

Miami kod kuće srušio Detorit, Knicksi bolji od Lakersa, Luka Dončić dovukao Dallas do produžetka

U slavlju Miamiju nad Detroitom, izdvojio se Tyler Herro s 31 košem
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. studeni 2021. 07:18

Najuzbudljivija i daleko najneizvjesnija sinoćnja NBA utakmica bila je ona između Mavericksa i Clippersa. Možda takva i ne bi bila da su se ostvarila predviđanja ili očekivanja kako će Teksašani biti lišeni usluga Slovenca Luke Dončiča. No, onog trenutka kada je Luka snimljen na ulazu u dvoranu, kojih sat i pol prije početka utakmice, a pristigao je ne baš u lakiranim cipelama i odjelu s kravatom, te popriličnog zdravog hoda i držanja, naglo su skočile "dionice Mavericksa".

Nakon zagrijavanja i oprobavanja šuta, bilo je jasno da je Luka spreman za igru, svoju prvu nakon ozljede gležnja i koljenja 15. listopada protiv Denvera. Veselju Teksašana vjerojatno kraja nije bilo, što su uostalom i pokazale minute koje su slijedile, a u kojima je Dončić bio prva i ključna figura. Doduše, temelje prve i druge četvrtine to se još i nije dalo za zaključiti jer je u tom razdoblju igre postigao 6 odnosno 5 koševa, a onda...

Onda je uslijedila eksplozija u trećoj dionici. Samo u ovom dijelu igre, Luka Dončić je postigao 15 koševa. S ukupno 26 koševa u 36 i pol minuta nakon treće dionice, Luka je i jedan od najzaslužnijih za produžetak, te kasniju pobjedu. Iako, nikako nije jedini. Kristaps Porzingis je u 40 i pol minuta ubacio 30 koševa uz 7 skokova. Slovenac Dončić je u 41 minutu proedenu na parketu imao učinak 26 koševa (9-21 za dvicu, te 4-11 za tricu), te 9 skokova i isto toliko asista. Jako malo mu je nedostajalo do tripple-doublea.

S druge strane, naš Ivica Zubac je u igri proveo 26 minuta, postigao 10 koševa (šut 3-5), uz 7 skokova i 2 dodavanja. Najbolji kod Clippersa bli su Reggie Jackson (31 koš, šut 12-23, 10 skokova) i Paul George (26 koševa, 9 skokova, 6 asista).

Od ostalih susreta izdvajamo da je u visokoj pobjedi Portlanda nad Denverom, najveći obol dao CJ McCollum s 32 koša, te Damian Lillard koji je pridodao 25. Kod poraženih bolji od ostalih bio je Jeff Green s 24 koša.

U slavlju Miamiju nad Detroitom, izdvojio se Tyler Herro s 31 košem, a kod Detroita Jerami Grant, 21 koš.

Najbolji kod Lakersa koji su ipak izgubili od Knicksaa bio je nedvojbeno Russel Westbrook s tzv. tripple-double učinkom (31 koš, 13 skokova i 10 dodavanja). No, niti Westbrok nije Lakersima mogao pomoći, budući da su Njujorčani imali ne puno slabije izdanje Juliusa Randlea koji je uz 20 koševa, pridodao i čak 16 skokova.

Rezultati:

Dallas Mavericks - LA Clippers 112:104

Miami Heat - Detroit Pistons 100:92

LA Lakers - New York Knicks 100:106

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 100:119

Linker
20. travanj 2024 08:29