StoryEditor
 JONATHAN DANIEL
PROPUŠTENA PRILIKA

Michael Jordan na kraju otkrio što je trebao biti Zadnji ples: Meni je to do danas neprihvatljivo!

‘Nikad to neću shvatiti da se nije niti pokušalo osvojiti sedmi naslov prvaka...‘
Autor: Toma DragičevićObjavljeno: 19. svibanj 2020. 15:55

Otplesan je Posljednji ples, završeno je premijerno emitiranje dokumentarca The Last Dance u kojem se posljednja šampionska sezona velikih Bullsa veže s karijerom Michaela Jordana i u kojem se priča prije svega temelji na kontroverzi, odnosno onome što je vlasnik kluba Jerry Reinsdorf rekao Philu Jacksonu godinu prije no što će ovaj osvojiti šesti naslov sa Chicagom...


- Da ostvariš 82-0, ovo će biti tvoja posljednja sezona.


Tako je i bilo, makar je u posljednjim epizodama dokumentarca Reindsdorf otkrio da se predomislio, odnosno ponudio je Jacksonu da zajedno krenu u rekonstrukciju momčadi.


- Meni je do danas neprihvatljivo da se nije niti pokušalo osvojiti sedmi naslov prvaka. Nikad to neću shvatiti jer sam siguran da bismo svi tada prihvatili i jednogodišnje ugovore - kaže sam Michael Jordan.

image
PRESTON KERES/AFP

Samo prosječnost

To se navodno nije dogodilo jer je Jerry Krause silno želio svijetu pokazati kako u devedesetima nije dobio dovoljno zasluga za možda i najveću NBA dinastiju u povijesti. Ako je vjerovati narativu koji se provlačio kroz svih 10 epizoda ovog dokumentarca.
S druge strane, Reinsdorf je dao najlogičnije objašnjenje:


- U tom trenutku su Ron Harper, Steve Kerr i Luc Longley imali daleko veću vrijednost na tržištu no što su u poznim godinama vrijedili na parketu, slična je situacija bila i s Rodmanom, a nove ugovore trebali su potpisati i Jordan i Pippen. Zbog Salary Capa realno nismo ni bili u mogućnosti zadržati momčad na okupu.


Tako su veliki Bullsi doslovno preko noći sišli sa scene, a Chicago još uvijek čeka na povratak slavnih dana, onome o čemu je Jordan govorio po dolasku u ligu...


- Želim da Bullsi jednog dana budu cijenjeni kao što su Boston Celticsi, Los Angeleles Lakersi ili Philadelphia 76ersi.


On je u tom svom naumu uspio, da bi se slična vatra u Chicagu ponovo razbuktrala 10 godina kasnije dolaskom domaćeg dečka Derricka Rosea, koji je 2011. postao najmlađi MVP u povijesti lige te vodio Bullse do finala Istoka. Dok mu karijeru gotovo nisu uništile ozljede, koje su pak uništile nade navijača Bullsa.


U međuvremenu je prošlo još jedno desetljeće u kojem se Chicago utapao u prosječnosti ili pri dnu poretka NBA lige...

Linker
26. svibanj 2020 16:47