Luka Šamanić i Luka Dončić 

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
JAVLJAJU AMERIČKI MEDIJI

Mladi hrvatski košarkaš potpisao ugovor s Boston Celticsima! Evo o kakvom je dogovoru riječ

Šamanić bi mogao ponovno zaigrati s velikim zvijezdama pokaže li se u pravom svjetlu
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2022. 20:46

Piše: Marko Crnjak

Nakon što je u listopadu prošle godine završio u New York Knicksima, točnije u njihovoj drugoj momčadi koja nastupa u nižerazrednoj (G) ligi američke košarke, Luka Šamanić kao slobodan igrač sada je postao član Boston Celticsa.

No, hrvatski košarkaš neće se tek tako naći na parketu u društvu velikih zvijezdi poput Jaysona Tatuma i Jalena Browna. Radi se o takozvanom ‘Training Camp dealu‘, što znači da će Šamanić zaigrati za razvojnu momčad Celticsa, kako je to bilo i u slučaju prethodnog mu kluba. Posrijedi je nezajamčen ugovor, stoga će naš košarkaš prvo morati u G ligi dokazati da je vrijedan nastupa za prvu momčad, a u suprotnom ga se mogu riješiti.

Prošle sezone Šamanića je zahvatila bolest petne kosti (plantarni fascitis) i nije igrao ni u jednoj NBA utakmici za Knickse, već je ukupno osam puta nastupio za njihovu drugu momčad Westchestera i tamo ostvario sjajne brojke. U prosjeku je upisao 27.6 poena po utakmici uz 10 skokova i 3.4 asistencije.

Na NBA scenu kročio je 2019. kao 19. odabir na draftu, a San Antonio Spursi odrekli su ga se nakon treće sezone, stoga je većinu vremena proveo na dvosmjernom ugovoru s Knicksima raskinutom u ožujku ove godine.

Američki izvjestitelji vjeruju da će se Šamanić u kampu natjecati za jedno od pozadinskih mjesta na regularnom popisu prve momčadi Boston Celticsa jer potreba za pouzdanom dubinom povećala se zbog nedavne ozljede Danila Gallinarija i novih problema s koljenom Roberta Williamsa. Pokaže li se u dobrom svijetlu, 22-godišnji Hrvat mogao bi imati mnogo prostora da preraste u rotirajuću ulogu prve momčadi uz poneku dobru priliku za značajne minute, vjeruju donositelji ove vijesti.

Linker
23. travanj 2024 15:54