LeBron James u slavlju s momčadi
 GETTY IMAGES
UZBUĐENJA POD OBRUČIMA

NBA se vratila na parkete! LeBron James u dramatičnoj završnici presudio Clippersima

Ivica Zubac igrao je tek 15 minuta u kojima je ubacio dva poena, uz tri skoka i jednu asistenciju
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. srpanj 2020. 08:16

NBA liga noćas se vratila na parkete. I odmah nam u famoznom “balonu” u kompleksu Walta Disneyja ponudila play off okršaj LA Clippersa i LA Lakersa. U dramatičnoj završnici slavili su Lakersi 103:101, izborivši tako pobjedu koja bi im trebala donijeti veliku injekciju samopouzdanja uoči doigravanja koje će dočekati na prvoj poziciji. I u kojoj će ih čekati novi okršaji s Clippersima.

Lakerse je u važnoj pobjedi predvodio sjajni Anthony Davis sa 34 poena, 8 skokova i 4 asistencije. LeBron James imao je lošu šutersku večer (6 od 19), ali je pogađao kada je bilo najvažnije. Pri rezultatu 101:101 odlučio se na ulaz koji je promašio, ali je uhvatio odbijenu loptu i zabio za konačnih 103:101. Bilo je to 12 sekundi prije kraja utakmice. Zadnji napad Clippersa pokušao je završiti Paul George, ali je promašio tricu iz teške pozicije nakon što je James na njemu odigrao odličnu obranu.

James je utakmicu završio s 16 poena, 11 skokova i 7 asistencija. Možda i ključnu ulogu u ovoj utakmici odigrala je klupa Lakersa. Kyle Kuzma zabio je 16 koševa, uz 8 skokova, a Dion Waiters je u debitantskoj utakmici za Lakerse ubacio 11 poena. Lakersi su igrali bez Averyja Bradleya (neće igrati u Orlandu zbog koronavirusa) te Rajona Ronda (slomio prst na ruci). U njihovim je redovima debitirao i JR Smith, ali bez poena.

Clipperse je noćas predvodio njihov sjajni tandem Kawhi Leonard i Paul George. Leonard je zabio 28 poena, a George 30. Međutim, izostala je prava pratnja njihovih suigrača, s tim da su i Clippersi utakmicu igrali bez dva jako važna igrača, Loua Williamsa i Montrezla Harrella, koji se tek trebaju priključiti momčadi. Ivica Zubac također je kasnio u dolasku i to zbog toga što je imao koronavirus. Igrao je tek 15 minuta u kojima je ubacio dva poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Clipperse očito čeka puno posla, ali uskoro će biti kompletni i daleko jači.

Prvu utakmicu večeri u Orlandu odigrali su Utah i New Orleans. Utah je slavila u još jednoj dramatičnoj završnici 106:104, a koševe odluke šest sekundi prije kraja postigao je Rudy Gobert s linije slobodnih bacanja. Brandon Ingram imao je potom otvorenu tricu, ali je promašio...

Utah je dakako igrala bez našeg Bojana Bogdanović koji se zbog operacije ruke vraća tek koncem godine. Njezin najefikasniji igrač bio je Jordan Clarkson koji je s klupe zabio 23 poena, a uz bok su mu bili Mike Conley (20) i Donovan Mitchell (20). New Orleans predvodio je Ingram s 23 poena, JJ Redick je dodao 21, a Jrue Holiday 20. Zion Williamson zabio je 13 u samo 15 minuta igre.

Linker
18. travanj 2024 09:00