Zion Williamson
 Jason Miller/Getty Images/AFP / Jason Miller AFP
JOŠ SE NIŠTA NE ZNA

NBA UDVOSTRUČIO KREDITNU LINIJU ZA KLUBOVE KOJI ĆE MEĐUSOBNO PODIJELITI TROŠKOVE: Klubovi žele nacrt termina za kraj sezone, ligi se baš i ne žuri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2020. 09:47

Najjača košarkaška liga na svijetu, američki NBA pomaže svojim franšizama. Iako će liga kao takva zbog neodigravanja utakmica pretrpjeti brojne gubitke, baš kao i ostali subjekti koji sudjeluju u sportu pogođenom koronavirusom, to je neće spriječiti da povuče neke svoje unutarnje resurse.

Američki ESPN, odnosno njegova glavna vedeta Adrian Wojnarowski, javljaju da će se kreditna linija NBA lige sa dosadašnjih 650 milijuna dolara popeti na 1.2 milijarde. Time će se dobiti potrebna sredstva kako bi se namirili brojni gubici.

Na Viječu Guvernera NBA lige koje se održalo jučer rečeno je da će liga stati najranije do lipnja, ako se tada uopće i nastavi. Prognoze su loše, kao uostalom i za čitavu američku, možemo reći i svjetsku ekonomiju koju čekaju tmurni dani.

NBA je, kako piše Wojnarowski, razmatrao brojne akcijske planove za nastavak odnosno završetak sezone. Neki su uključivali još "nekoliko" utakmica regularne sezone te skraćivanje serije doigravanja na tri pobjede u svakoj rundi. Ali, još se ništa ne zna...

Klubovi se pak nadaju da će liga u skoro vrijeme izaći s nekim terminima, ali čelništvu se baš i ne žuri s projekcijama. Važnije joj je da se između klubova zajednički podijele troškovi hladnog pogona lige koji će biti dosta veliki.

Linker
25. travanj 2024 07:34