Bojan Bogdanović
 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
MAESTRALNA VEČER

Nevjerojatni Bogdanović predvodio ‘uništavanje‘ Sacramenta, pogledajte njegov briljantan učinak

Izostao je hrvatski okršaj protekle večeri, ali čak dva HR-košarkaša bila su vrlo dobra.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2021. 08:26

Kad hrvatski košarkaš, još k tome i ponajbolji predvodi svoju NBA-momčad do najveće klupske pobjede u povijesti, e onda je to posebna vijest. Ne samo to, ta ista momčad je, da se malo poigramo riječima, tom istom prilikom i zabila najviše koševa u povijesti franšize - njih čak 154. Otići možemo i korak dalje, nije to jedna od novijih franšiza, već se radi o Utah Jazzu, klubu osnovanom daleke 1974. godine.

Sinoć su dakle, Jazzeri iz Salt Lake Cityja, grada koji inače i nema previše dodirnih točaka s tim glazbenim žanrom, pobijedili Sacramento Kingse sa 154:105. A učinak našeg Bojana Bogdanovića? Fenomenalan.

image
Bojan Bogdanović protiv Sacramenta
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Hrvatski je reprezentativac za 29 minuta igre zabio 24 koša (šut 7/16, trice 1/5, slobodna bacanja 9/10) uz četiri asistencije, tri skoka te po jednu blokadu, osvojenu i izgubljenu loptu.

Sacramento, momčad koja na ljestvici NBA lige i ne stoji tako loše, čitajte - i iza njih ima nekoga, doživjela je najteži poraz u zadnjih 30 godina. Bio bi i teži, sasvim sigurno, da je za Utah mogao igrati ozlijeđeni dvojac Mitchell - Conley, ali i da je ušla još koja osim 24 trice iz 41 pokušaja.

Uz Bogdanovića je najbolji bio Jordan Clarkson s 23 poena, a Kingse su predvodili Buddy Hield i Richaun Holmes koji su ubacili po 18 poena.

Dodajmo ovome da na dvoboju Phoenixa i LA Clippersa nije bilo malog hrvatskog okršaja jer Dario Šarić nije nastupio u trećoj vezanoj utakmici zbog ozljede gležnja. Ali, s druge je strane u porazu Clippersa (101:109) vrlo dobar bio naš Ivica Zubac. Imao je 14 poena, sedam skokova i tri dodavanja. Šarićevi Sunsi su pobjedom u izravnom dvoboju obranili drugo mjesto Zapadne konferencije i osigurali plasman u doigravanje.

Luka Šamanić nije igrao u porazu San Antonija u Miamiju 116:111.

Linker
25. travanj 2024 15:46