MADDIE MEYER Getty Images Via Afp
SLAVLJE HEATA

Miami pokorio rasprodani TD Garden za finale protiv Denvera, ništa od senzacionalnog preokreta Celticsa

Košarkaši Miamija prvi su osmi nositelji koji su izborili veliko finale nakon 24 godine
Piše: SNObjavljeno: 30. svibanj 2023. 07:06

Košarkaši Miami Heata izborili su plasman u finale NBA lige. Boston Celticsi nisu uspjeli u potpunosti preokrenuti seriju, ispisati povijest i postati jedina momčad koja je u nekoj seriji doigravanja preokrenula zaostatak od 0:3. Boston je od 0:3 stigao do 3:3 u seriji i onda je u utakmici odluke na njihovom parketu Miami slavio pobjedu 103:84 za ukupnih 4:3. Tako će u velikom finalu Miami igrati protiv Denvera za titulu.

Najkorisniji igrač finala Istoka Jimmy Butler zabio je 28 poena, dok je Caleb Martin upisao 26 poena i 10 skokova.

- Ostali smo zajedno, homogeni kao momčad- Razgovarali smo o svemu, kako uspjeti, kako otići do finala i to smo uspjeli. Ali nismo zadovoljni. Uzbuđeni smo, sretni smo, ali imamo još jednu prepreku za savladati, rekao je nakon utakmice Butler.

image
MADDIE MEYER Getty Images Via Afp

Bam Adebayo je zabio 12 poena uz 10 skokova za Miami koji je tako postao prvi osmi nositelj koji je izborio plasman u finale nakon 1999. godine i New York Knicksa.

Trnovit je bio Miamijev put do finala Istoka. Na otvaranju play-in turnira izgubili su od Atlante, zatim pobijedili Chicago u drugoj prilici za plasmanom u doigravanje, pa nanizali pobjede protiv favoriziranih Milwaukeeja, New Yorka i sada Bostona.

image
ADAM GLANZMAN Getty Images Via Afp

- Ponekad morate jako patiti da biste uspjeli u onome što zaista želite - rekao je Miamijev trener Erik Spoelstra.

Najefikasniji igrač Bostona u rasprodanom TD Gardenu bio je Jaylen Brown s 19 poena, ali i 8 izgubljenih lopti i šutom za tricu 1-9. Junak šeste utakmice Derrick White je zabio 18 poena, a Jayson Tatum 14 poena uz 11 skokova.

- Nismo uspjeli. Ja nisam uspio i imam osjećaj da sam razočarao cijeli grad. Bez obzira na sve okolnosti došli smo do ove prilike i ostali smo kratki, komentirao je Brown.

Prva utakmica velikog finala na rasporedu je u noći s četvrtka na petak u Denveru. Nuggetsi se odmaraju od 22. svibnja kada su dovršili ‘metlu‘ protiv LA Lakersa.

Linker
30. travanj 2024 04:03