MIKE EHRMANN
DRAMA NAKON NASLOVA

Panika u Los Angelesu! Jedan od najboljih igrača poslao poruku: Nisam siguran gdje ću nastaviti karijeru

‘Osvajanje naslova bilo je veliko veselje i tijekom idućih nekoliko tjedana razmišljat ću o budućnosti‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. listopad 2020. 08:07

Dok Lakersi slave svoj 17. naslov, NBA liga već se okreće novoj sezoni. A Anthony Davis ima opciju postati slobodan igrač, odnosno odreći se 28,8 milijuna dolara za sljedeću sezonu kako bi potpisao novi, još unosniji ugovor. I dok su svi u LA podrazumijevali da će David ostati u uz Jamesa i suigrače, najbolji centar NBA lige ostavlja mogućnost odlaska u novu sredinu, što bi bio najteži mogući težak udarac novim prvacima.


"Nemam pojma što ću dalje. Bilo mi je super ove sezone u Los Angelesu. Osvajanje naslova bilo mi je veliko veselje i tijekom sljedećih nekoliko tjedana razmišljat ću o budućnosti. Trenutačno nisam 100 posto siguran što dalje, razgovarat ćemo o tome i vidjeti što dalje."


Davis bi ako izađe na tržište postao prva 'lovina' NBA lige. Novi ugovor jamči mu već sljedeće sezone 32,7 milijuna dolara, a taj bi iznos rastao svake godine. Naravno, sve to pod uvjetom da se održi aktualni kolektivni ugovor između igrača, klubova i NBA lige, kojeg bi mogao narušiti problem s pandemijom.


No, da se vratimo Davisu. Sjajni centar dio je menadžerske agencije Klutch Sports koja je u vlasništvu Richa Paula. Ista agencija vodi brigu i o karijeri LeBrona Jamesa, koji se smatra i neslužbenim vlasnikom agencije. Zbog toga mnogi ne vjeruju u Davisov odlazak iz Los Angelesa. Na rasplet svakako nećemo morati predugo čekati...

Linker
20. travanj 2024 02:19